Romersk krigermat.

20150116-_DSC1569 "Vil dere være med på hytta neste helg for å lage pølse?", lyder en tekstmelding. "JA!", roper jeg. Etter førjulssuksessen med hjemmelaget bratwürst og vossakorv var verken jeg eller Håvard vond å be. Jeg er sikker på at jeg har en liten Hellstrøm i magen som jubler hver gang jeg lager noe hjemmelaget og økonomisk lønnsomt. Og atpåtil er jeg heldig som har to svigerforeldre som brenner minst like mye for god, hjemmelaget mat som det jeg gjør.

20150116-_DSC1576

20150116-_DSC1582

Ti meter svinetarm, kvernet kjøtt og masse godt krydder i en farse på 2kg, som svigerfar hadde forberedt dagen før, ble stappet og surret til den herligste pølsekrusedullen i manns minne.

20150116-_DSC1584

Å lage pølse på fem meter genererer ofte behov for litt flere hender.

20150116-_DSC1586

20150116-_DSC1587 Og når man jobber med tarm kommer mange grove vitser til overflaten.20150116-_DSC1596 I boka til Jan Vardøen står det at denne pølseoppskrifta har stått uforandret siden romertiden, og var en stor favoritt blant romerske krigere. Hadde jeg husket hva den het ville det vært lettere å anbefale den videre. 20150116-_DSC159820150116-_DSC160020150116-_DSC1601 .. Den ble grillet rå, gjennomtrådd av små grillspidd.20150116-_DSC1613 Mens vi ventet drakk vi Gin&Tonic og snakket om politikk, etikk og hvordan verden ser ut i dag i forhold til mellomkrigstiden. 20150116-_DSC1606 Etter noen gin&tonic og et lite glass vin var ventetiden over. 20150116-_DSC1607 Og svigerfar mente at det måtte ligge litt frisk, grønn bladpersille som dekor for at bildet skulle yte pølsa rettferdighet. 20150116-_DSC1609 I siste instans ble pølsa delt opp i biter og stekt i jerngryte med pepper og paprikablanding. 20150116-_DSC162720150116-_DSC1631

 

Servert med hjemmelaget potetmos med litt grovkvernet pepperkorn og balsamico ble vi alle så mette og søvnige at vi tok tidlig kvelden.