Januar

Follow my blog with Bloglovin Første måned i 2015 har rast avgårde. Det har ikke vært en alt for innholdsrik måned, men starten på året har likevel vært fin så fin. Rolig og avbalansert. Akkurat slik jeg vil ha det. Januarcollage2

Jeg har begynt på et nytt semester. Mitt siste semester. To sosiologifag og ett historisk emne. Alle fagene flettes sammen på et vis, og tre dager i uka pendler jeg til Horten med tog og buss. Det kunne vært mer slitsomt hvis det ikke hadde vært for at mellomstoppet i Drammen havner på en kafé. En time hvor jeg kan senke skuldrene og tenke bort alt annet rundt meg. Med en kopp i hånden og et magasin å dykke inn i.

Jeg har fått sesongens første tulipaner i hus. Våren nærmer seg med musesteg.

Og hjemmestudiedagene tilbringes i slaraffenklær med utallige tekopper (mye koffein gjør meg skjelven).

 

Januarcollage

 

Vi har våknet mange morgener til vinterparadis.

Vi har gått turer i marka med Balder når lufta har vært kald og rå. Det er aldri så deilig å komme inn i varmen som når man har roser i kinn.

Vi har hatt vakre farger på himmelen, hvor stuevinduene fungerer som rammer rundt et oljemaleri. Det er det fineste bildet man kan ha på veggen. Selv om det bare varer for en liten stund.

 

Januarcollage3

 

Jeg har tatt frem min kreative dagbok som jeg har lagt inn i skinnomslaget jeg fant på loftet i det gamle huset hvor jeg bodde i Tønsberg.

Jeg har hatt mange vandreturer på vestsiden her i Kongsberg, hvor jeg stadig beundrer disse gamle trehusene. Jeg elsker gamle trehus.

Og vi har fått opp rammeverket på huset vårt, valgt kjøkken, gulv, elektriske uttak og noen gamle brukte møbler som jeg skal overtale svigermor til å hjelpe meg å trekke om.

Jeg har også vært flink til å sette grenser, si nei til ting jeg ikke har overskudd til å være med på (selv om jeg føler meg kjip og føler skyld), kommet i gang med trening igjen som jeg har savnet noe voldsomt, satt meg små (realistiske) mål og erstattet julepynten med vinterfint interiør.

Som alltid er det de små gledene i hverdagene som er de største. Og fineste.