Bakt tomatsuppe og toast.

Etter litt inspirasjon fra Gordon Ramsay prøvde jeg med på en bakt tomatsuppe. Jeg hadde ikke alle ingredienser tilgjengelig for å lage den eksakt slik sjefen selv gjorde den, men jeg prøvde meg på en liten vri. En dag skal jeg nok lage den tilnærmet lik, men i går var vi supersulten og ville bare ha middagen unnagjort raskt. Jeg brukte ca 30 minutter fra jeg kuttet grønnsakene til vi spiste den. 1kg tomater En god bunt med frisk basilikum 1 chilli (kan sløyfes eller erstattes med cayenne). 1 løk Salt og pepper etter smak. 3-4 hvitløksfedd Olivenolje.

_DSC0044 Skjær ut toppen (hvor stilken sitter) og legg tomatene i en ildfast form. Fordel løk og hvitløk (jeg hadde hvitløken i båter og bakte dem hele) sammen med tomatene og en god dose basilikum. Salt og pepre etter smak, og hvis du ønsker strør du en toppet teskje sukker over for å fremme sødmen fra tomatene. _DSC0043Bak tomatene i ovnen på 200 grader varmluft i ca 15 minutter. Tomatene skal da ha blitt skoldet og ser ca slik ut: _DSC0045 Ha tomatene i en kjele og bland inn ca 7dl kyllingkraft. Kjør ingrediensene sammen med en stavmikser til en jevn og glatt suppe. Varm i opp i ca 5 minutter mens du lager noen skiver med toast med ost (valgfritt) i ovnen, eller server med et kokt egg eller pasta penne. Selv valgte jeg å strø godt med parmesan over. Nydelig. Ønsker du mer fylde kan du spe på med litt matfløte. _DSC0046

Middag passende på en syk dag, kald vinterdag, etter en lang søndagstur, en lat dag, en lite kreativ dag eller bare hvis man har lyst på noe godt og enkelt. Den er rik på smak og proppfull av næring. Kan man be om mer?