Fastelavensfint. En historieleksjon og svært gode vårruller.

Fastelaven, i ordets rette betydning, betyr "kvelden før faste" og er innledning til den lange fasteperioden mot påske. Slik vi kjenner den i Norge blir kristne og hedenske symboler brukt om en annen. Langfasten varer frem mot påske som er av kristen karakter, men ulike innslag; som for eksempel fastelavensris, har sin opprinnelse i hedensk tradisjon. _DSC0165 I helgen var leiligheten vår et eneste stort kaos, og vi hadde verken planer om å ikke spise før solen går ned, ei heller pynte kvister med fjær for å vekke unge kvinners fruktbarhet. Men vi hadde fastelavensboller med krem. Camilla og TG sørget for bollene mens jeg og H endevendte leiligheten før fotografen skulle komme mandag. Selv om det ikke hadde noe som helst med hedensk eller kristen tradisjon å gjøre, så var vårruller på sin plass (vi går jo mot vår, sant?). _DSC0168 Vårruller er en sosial rett hvis man har ulike dipsauser. Hjemmelaget såklart. Oppskrift kommer! _DSC0170 Nå står nybakte knekkebrød (uten mel og gluten) for tur og en liten episode av Girls før jeg kryper opp i senga med de store, nye hotellputene vi kjøpte til fotograferingen (frynsegoder), og den skjeggete mannen min. Småstore gleder.

Ha en nydelig kveld.

//Julianne//.