Stua vår.

  Da jeg flyttet inn hos Håvard så leiligheten helt annerledes ut. Han hadde bodd her i 7 år uten noe på veggene, med en knallrød hjørnesofa, et massivt glassbord og en tv på veggen. Det ene bordet han hadde i tillegg var kirsebærfarget og utelukkende brukt til å oppbevare kabler og treningsmanualer på. Gardinene blokkerte veldig for det lille lyset som kom inn gjennom stuas eneste to vinduer. Da jeg kom inn i bildet sa han "jeg har litt lyst til å gjøre noen forandringer her inne", hvilket var nok til at en liten gnist ble tent hos meg. Etter noen dager hadde han nye puter, gardiner, potteplanter, en bokhylle og en stor lenestol han kunne bruke til (og jeg siterer); "se på tv med en liten øl" i. Dette var riktignok før jeg flyttet inn. Så jeg la ikke mye sjel i møblementet, for ingenting var av egen smak. Men mer egnet til hans ungkarslige stil.  _DSC0048 Da jeg flyttet inn ble sofa byttet ut og stua ble omvendt. Der sofaen stod har vi nå et spisebord, hyller og bilder på veggene, og en stabel med gamle kofferter som jeg bruker som oppbevaring til strikketøy og sysaker. Gardinene er fjernet for å få mest mulig lys inn i leiligheten, og siden vi bor i annen etasje har vi også veldig fin utsikt til alpinanlegget i Kongsberg. _DSC0056 Masse naturlig lys er det fineste interiøret, synes jeg. Ved siden av dette prøver vi å gjøre interiøret personlig med detaljer som forteller noe om hvem vi er. Vinylplater av musikk vi har et spesielt forhold til, bilde av min pappa i sin prime-time som musiker, og vasen fra Kähler jeg fikk hos Håvard til bursdagen min. Bildeveggen som henger der tven hang før er fulle av bilder som enten er fremkalte fra turer vi har hatt sammen, festivaler, eller bilder jeg har malt. Bildet nedenfor klokken er favoritten min. Den har mamma malt i aquarell.  Speilet som henger på veggen er kjøpt brukt på Asvotorget (en av de beste bruktbutikkene jeg har vært på). Jeg har et makent som er større, og jeg synes det retro uttrykket er skikkelig kult. Jeg liker veldig godt å blande nytt og gammelt. _DSC0061 Mye av møblene våre er kjøpt brukte. Selv om ikke alt er like gammelt. Dette glassbordet fra IKEA er bare et par år gammelt, men vi fikk det til en veldig fin pris hos en dame i Hønefoss. Puffen og sofaen er kjøpt ny på bohus.  _DSC0063 Jeg er ikke så opptatt av design og dyre merker. Derfor synes jeg at det kan være gøy å finne noe som ligner i farge og fasong på bruktbutikken. Vasene kjøpte jeg for en tier hver, og de to telysholderne i marmor fikk jeg til 20,-. _DSC0068

En liten titt på hvordan vi har det. Jeg synes nesten det er litt trist at vi skal flytte herfra om litt under et halvt år, nå som vi har lagt ned så mye arbeid i å gjøre leiligheten til noe vi begge trives i. Og ja, jeg har faktisk vært svært så demokratisk i interiøret. Både fargevalg og møblement har vært et felles valg, og har jeg kommet med et forslag Håvard ikke har likt så har jeg tatt hensyn. Jeg tror ikke jeg ville vært komfortabel med å tvinge han til å leve med noe han ikke liker. Heldigvis har jeg bare måttet ta hensyn til dette bare ved to anledninger (knis).

Nå skal jeg kverne kaffe, lage fransk eggerøre og steke rundstykker til lunsjgjester. Og senere i dag vender jeg snuta hjem mot hjemlige trakter i nord, hvor jeg forresten hører at orkanen Ole gjør sitt inntog. Håper flyturen går smertefritt slik at jeg får kommet meg hjem til riktig tid. Ha en fin helgestart!