Torsdagslista.

Mens jeg sitter og (prøver hvertfall), konsentrere meg om Durkheims syn på selvmord (temaet passer ikke helt inn med det fine været som er utenfor døra), fikk jeg så innmari lyst til å skrible litt på en liste fra Hjartesmil. Fin avveksling fra det gufne stoffet jeg leser på.  20150218-_DSC0002

Kva var din tidligste ambisjon? Jeg ønsket å skrive. Være kreativ. Jeg tegnet veldig tidlig og lærte meg å skrive ganske tidlig også. Og allerede før jeg kunne skrive diktet jeg fortellinger gjennom tegningene mine. Hvis jeg ikke forstod snakkeboblene i Donald lagde jeg min egen historie inni hodet. Enda dukker det opp potensielle historier i hodet mitt som jeg føler for å skrive. Og jeg vet ikke hvor mange stiloppgaver jeg leverte til norsklærere på ungdomsskolen (til og med lærere jeg ikke hadde selv), bare for å få kreativ og språklig veiledning. Jeg ville ikke bare skrive, men dele skrivingen. Derfor synes jeg blogging er gøy!

Universitet eller rett i arbeid? Begge deler. Har alltid hatt en eller annen jobb ved siden av skolen. Hadde jobb ved siden av VGS også da jeg bodde i Narvik. Flyttet til Oslo som attenåring for å ta opp fag på Bjørknes Privatgymnas og hadde små jobber ved siden av, men hadde to år hvor jeg bare jobbet før jeg begynte på universitetet i Tromsø og tok emner via nettet som senere ledet til bacheloren jeg gjør meg ferdig med dette semesteret på Høgskolen i Buskerud og Vestfold. Nå har jeg valgt å ikke jobbe før jeg er ferdig, og neste steg blir UiO. Forhåpentligvis. Hvor jeg drømmer om å skrive en masteroppgave som handler om noe jeg brenner for!

Kven var eller er framleis mentoren din? Jeg har mange. Mamma, er kanskje den viktigste. Vi prater om alt fra samliv og forelskelse til økonomi. Ellers har jeg mange jeg går til for råd på veldig mange forskjellige områder i livet. 20150218-_DSC0003 Kor sterk er du? Vanskelig å svare på. Har fått høre fra min PT at jeg er ganske sterk i kroppen. Og jeg tror jeg er sterk mentalt på mange områder. Samtidig er jeg veldig lett å såre, fordi jeg er så følsom. Alle har sine styrker og svakheter. Tenkjer du på co2-forbruket ditt? Kanskje litt for lite. Men jeg har ikke lappen (faktisk), så jeg kjører mye kollektivt. Også har jeg ingen kyr i hagen som går rundt og fiser, så jeg velger å tenke at det alene gjør at jeg bidrar mer til miljøet (kremt...). Har du meir enn ein heim? Ja. Jeg har to barndomshjem i tillegg til hjemmet jeg deler med Håvard. Huset til mamma og pappa, og huset til besteforeldrene mine. Nå skal sistnevnte selges (til min store, store sorg), og det er et ganske sårt tema for meg. For det er der jeg har søkt tilflukt når hverdagene har vært grå eller jeg har vært syk. Mormor ("mor") stilte alltid opp med iskrem for å kjøle ned halsbetennelsen min, eller som pusker når jeg måtte sove, eller sørget for at omega-3 inntaket mitt var høyt nok. Morfar ("far"), er fra Lofoten, så det ble naturlig nok mange fiskemiddager der. Det blir rart å ikke ha tre etasjer å boltre meg på når jeg er på besøk. 20150218-_DSC0006

Kor politisk engasjert er du? Veldig. Men har ingen partipolitisk tilhørighet. Jå jeg er ikke aktiv i politiske organisasjoner, men utdannelsen min er samfunnsvitenskapelig, så vi snakker mye politikk og samfunnsutvikling på skolen. Det gjør at jeg naturlig nok følger mye med på det som skjer i verden. Jeg stemmer ingen faste parti, men stiller meg kritisk til alle partiene på og utenfor Stortinget. Siden samfunnet er i konstant utvikling stemmer jeg ut ifra det jeg mener er den beste politikken for landet her og nå, og er fullt klar over at det kan enten ha et negativt eller positivt utfall i praksis. Men de temaene jeg brenner mest for er likestilling (med fokus på at ulikhet også er en styrke), forebygging av rasisme og diskriminering og et større nyansert bilde av samfunnet. Mer rettferdighet og fornuftig tankegang.

Har du nokon sinne teke ein IQ-test? Ja og jeg scorte ikke forferdelig høyt, som var grunnen til at jeg røk ut av opptak til befalskolen for noen år siden. Tall og logikk er vanskelig for meg. Abstrakt tenking og EQ er mine styrker.

Kva vil du eiga som du ikkje eig per dags dato? Masse. Alt for masse. Har en hel mappe på pinterest dedikert til bare det.

20150218-_DSC0016

Kva er din største ekstravaganse? Legge vipper hos Virginja, kjøpe friske blomster midt i uka eller til helga, kaffepause på Jovialen i Drammen når jeg pendler til skolen, PT-time hos Janne som hjelper meg med trening etter jeg var syk, rød lebestift på en vanlig dag og lunsjdater med Lillian midt i uka.

Kvar er du lykkeligast? Når jeg mestrer noe jeg synes er vanskelig. Når jeg har peptalk med venninnene mine. Og når jeg får se Håvard etter å ha vært borte fra han. 20150218-_DSC0007

Kva ambisjonar har du? Veldig mange. Jeg vil ha utdannelse som samfunnsforsker eller historiker. Jeg vil være lærer på videregående skole og jeg vil være med på utvikle nye læreplaner som gjør historiefaget mer relevant for den norske skole enn det er nå. Jeg vil også bli mamma. En sånn mamma som lager hjemmelaget mat og lærer barna mine at man ikke blir ikke best av å være på topp hele tiden, men man er på sitt beste når man aksepterer seg selv. Uansett om du er gutt som liker å gå i jenteklær eller er jente som synes caps er finere enn skjørt. Jeg vil undervise i studieteknikk, være rådgiver og gi flere klemmer. Jeg vil også lage musikk og jeg vil lære meg å synge opera.

Kva driv deg framover? Kreativitet og åpenhet. Jeg har lært av åpenhet skaper tettere bånd til de jeg er glad i. På samme tid gjør dette det lettere for folk å være der for meg, og omvendt.

kva er det største du har gjort i livet så langt? Flytte til et nytt sted alene og bygge opp nettverk fra bunnen av. To ganger.

kva har vore din største skuffelse? Det må være da jeg ikke kom videre i opptaket på befalskolen fordi jeg scorte litt for dårlig på IQ-testen, men var innenfor på alle de fysiske kravene. Da var jeg veldig skuffet!

_DSC0113

Om du mista alt i morgon, kva ville du gjort? Hvis jeg likevel skulle miste alt jeg eier ville jeg gitt det bort til de som trenger det og satt meg på første fly til Asia og reist rundt.

Trur du på eit liv etter dette? Ja. Det gjør jeg. Jeg er ikke religiøs, men jeg har opplevd alt for mye uforklarlig til at jeg klarer å tro noe annet.

Jeg elsker lister, vil utfordre Ein kopp te takk, Tyven Tyven og Ingvild til å skrible ned en liste også! :)

Fin torsdag! Nyt resten av dagen. Snart er det helg!

//Julianne//