Målsettinger og ambisjoner.

Jeg har vært ambisiøs og rastløs hele livet. Men mangelen på selvtillit har satt en stopper for selvutviklingen innen mange av mine hobbyer. Jeg skulle for eksempel aldri valgt allmennfag da jeg begynte på videregående. Jeg skulle gått tegning, form og farge eller musikk, dans og drama. Sistnevnte måtte jeg flyttet vekk fra Narvik for å gå på, så det ville vært litt mer problematisk siden jeg var 15 år da. Men jeg var alt for opptatt av å føle at jeg passet inn så jeg valgte den linjen der vennene mine gikk. Noe jeg aldri skulle gjort, for videregående var tre år med mistrivsel for min del. Allmennefag var egentlig ikke for meg. 20130906-_DSC0115-2 På grunn av dette har jeg sett at de som var aktive innenfor sine hobbyer har blitt dyktige og velutviklet, mens jeg har sittet inne med kassegitaren på pikerommet og klimpret fremfor å for eksempel spille i band med noen. Noe jeg faktisk ønsket mer enn noe annet. Så jeg har stått stille utviklingsmessig, men lysten og drivet etter å bli bedre har aldri blitt noe mindre. Og i de senere årene har jeg kommet til en fase hvor jeg tenker "Faen heller. Nå må jeg slutte og fjase rundt og heller handle litt mer!" Så jeg har bestemt meg for å tråkke mer ut av komfortsonen min dette året. Og i det øyeblikket jeg bestemte meg for å gjøre det kjente jeg at en liten gnist ble tent i magen. Akkurat som at ting fikk en litt større betydning. Det handler ikke om å bli best, men å bli en litt bedre versjon av seg selv. Det blir man ved å gjøre det man ønsker. Det man brenner for. 20150308-_DSC0363 Jeg har søkt master på UiO til høsten, men jeg tror jeg kan gjøre lurt i å vente et år til før jeg begynner. Kanskje det kunne gjort seg med et år hvor jeg jobber og fokuserer på meg selv og de tingene som vil bli vanskeligere å gjennomføre jo eldre og mer forpliktet jeg blir? Jeg er ikke 100% motivert for skole nå ettersom jeg har studert i fire år og har fått brukt alt for lite tid på de tingene jeg interesserer meg for. Jeg vet at jeg vil klare å være mer reflektert i studiet når jeg får utviklet meg mer. Derfor tror jeg dette kan være en vinn-vinn for meg, uansett hvordan det ender opp.

Dette er mine mål:

- Jeg skal finne en danseskole hvor jeg kan lære meg latin. Enten Salsa, Merengue eller Samba. For gøy og fordi dette er noe jeg aldri i min villeste fantasti trodde jeg kunne gjøre før.

- Jeg skal endelig begynne å skrive mer seriøse tekster som jeg vil prøve å publisere. Jeg har alltid drømt om å skrive en bok. Men jeg planlegger noen prosjekter som jeg i første omgang vil realisere gjennom bloggen. Stikkord: jeg elsker å høre andres historier.

- Jeg skal finne noen å spille med. Jeg vil utvikle meg mer på gitar og jeg ønsker å bygge på sangteknikkene jeg lærte hos sangpedagogen min i Tønsberg.

- Etter å ha vært syk ganske lenge (jeg lå med ME-symptomer i hele 2014 etter å ha kjørt meg selv helt til bristepunktet), har jeg fått energi tilbake til å trene. Nå kan jeg endelig begynne å løpe igjen og jeg ønsker å trene mot et Triathlon. Ettersom jeg måtte skrinlegge drømmen om forsvaret for noen år tilbake er dette det nærmeste jeg kommer.

20120723-IMG_3424 20120723-IMG_3426

Mye av målsettingen min bygger på at jeg ble svært preget da faren min fikk hjerneslag og ble invalid. Ikke bare fordi han ble syk men fordi han mistet mange av funksjonene til å fungere normalt. Ting vi andre tar for gitt. Når du mister evnen til å gjøre det du elsker og ikke minst muligheten til å gjøre helt TRIVIELLE ting, så gjør det noe med deg og sinnelaget ditt. Og jeg må bare presisere at det er helt forferdelig å stå hjelpesløs på sidelinjen. Jeg har ingen slike fysiske begrensninger bortsett fra de mentale begrensningene jeg setter for meg selv. Jeg er frisk, ung og full av ideer. Jeg er priviligiert og heldig! Hvorfor skal dårlig selvtillit sette en begrensning på det jeg ønsker å gjøre? Det finnes ikke logisk. Dårlig selvtillit kan snus og er egentlig bare en illusjon av et hinder. Jeg vil ha god helse og vite at jeg torde å gutse litt da jeg hadde muligheten. Og det ønsker jeg at flere gjør! Ta et oppgjør med din indre kritiker og kast deg ut i noe nytt som skremmer deg. Husk at vi lever bare en gang (såvidt vi vet!). 20131003-_DSC0302-2

Dette er jeg VELDIG interessert i å vite: Hva drømmer DU om? Hvis du kunne valgt hva som helst, uten noen begrensninger i hele verden, hva ville du gjort eller påbegynt i DAG? Jeg brenner etter å høre fra deg som lese, så jeg blir veldig glad hvis du vil dele noen tanker med meg.

En svevende hilsen fra Julianne.