Noko godt attåt: Iskaffe.

Noen ganger har man "de der dagene". Du vet, de dagene der du ikke klarer å våkne. Øyelokkene er igjenklistret og energinivået vil bare ikke øke. Selv om du har sovet hele natta gjennom. Kanskje har du litt sår hals, kanskje har du litt hodepine. Mye mulig at nesegangen er tett og at den eneste muligheten du har til å puste er igjennom munnen. Det kan faktisk være at noen har smittet deg med litt forkjølelse! (Kremt, Sahra). Skolearbeidet må legges vekk, selv om det stresser deg nærmest halvt fordervet at du får utlevert en stor oppgave neste uke. En oppgave som skal bestemme om du får gå opp til eksamen eller ikke. Du synes rett og slett veldig synd i deg selv. 20150317-_DSC0542-2 Disse tankene sliter deg såpass ut at det som skulle være en times powernap blir til nesten fem timer tung søvn. Hvor ble dagen av? Også fridagen din! Av alle dager! Nei og nei.. Du trenger trøst. Hva gjør du? Jo, du lager iskaffe. For noe kaldt for halsen og kaffe for energinivået, det er kuren. Det er iallefall det du liker å tro. Hvordan gjør du det? Jo, det er veldig enkelt skal jeg si deg. Du koker kaffe, kanskje helst sjoko/vaniljekaffe sammen med mørk, mørk espresso og heller det over et glass med isbiter. Tett innpå følger helmelk og en til to spiseskjeer brunt sukker. Du blir henrykt over at noe så godt er så enkelt, og stikker et papirsugerør med mintgrønne polkadotter nedi glasset og rører herligheten sammen. 20150317-_DSC0533-2

Du brygger på en forkjølelse sier du? Kanskje en influensa? Kanskje til og med meslinger? Nei, det kanke være det siste punktet for du ble vaksinert som liten. Du kan puste lettet ut og suge i deg litt iskaffe. For selv om det er meslinger eller forkjølelse har vi et lite utsagn i nord; "Vi står han av!" Skuldrene senkes og du kan synke nedi senga, bure deg inn i de store hotellputene med macen på fanget og nyte en kald iskaffe og tenke at det er helt greit med en pust i bakken av og til!