Bloggplaner.

Det klør og det pirrer i fingertuppene. Jeg bobler over av ideer og skaperlyst. Jeg planlegger og ser så uendelig mange muligheter. Problemet? Jeg har ikke tid eller plass. I vår lille leilighet er det ikke kjøkkenplass eller lagringsplass til alle planene mine. Tiden strekker per nå til å gjøre meg ferdig med bachelorgraden min og vaske leiligheten etter skitne små poter. Gråsteinene mine står lagret nede i boden i påvente om å bli forvandlet til gull.Norgesglassene mine står og venter på å bli fylt med fermenterte,probiotiske herligheter i form av sauerkraut og pickles. Der ute en plass står det en stor fryseboks med mitt navn på som venter på å bli fyllt opp av hjemmelagede krafter, sauser, surdeigsbrød og krydderoljer og smør. For ikke å snakke om alle de kjøttfylte pølsene vi bruker å lage eller den røkte ørreten som svigerfar forsyner oss med. Men per nå er det ikke plass til en liten fryseboks engang. Alle disse tingene jeg har så lyst å skrive ned, ta bilder av og formidle er det ikke tid eller kapasitet til.

Enda.

fe2379ef6d0f9df4245a003ea6db130d

Nå er det to og en halv, små måneder igjen til vi kan flytte inn i huset vårt. Til det lille funkishuset med vårt egendesignede kjøkken. Med vinduskarmen hvor jeg skal ha urtepotter, og den lille hagen hvor jeg skal lage meg en liten grønnsakshage.

Du skjønner.

c70a1b0a37ceadf16c2ef543cf50844f

Det jeg egentlig vil skrive om er dette. Det er nemlig dette som opptar meg og interesserer meg mest i hverdagen. Ting jeg kan gjøre selv. Næringsrik mat. Den helsefremmende maten. Ikke noen superdiett, men den ekte maten man lager selv. Den som smaker best og metter mest. Tradisjonsmaten. Det er de brukte møblene i fantastisk kvalitet som bare trenger litt nytt stoff, og vips! God som ny. De tingene som ikke bare er morsomme og holde på med, og som gir en skaperglede og kreativ tilfredstillelse, men også noe som er miljøvennlig og økonomisk lønnsomme. Ingen trend, ingen hysteri, bare fornuft og morsomme ideer. Jeg vil skrive om mennesker jeg møter. De interessante tankene og refleksjonene de har. Kanskje og mest sannsynlig har de noe å lære oss. En tanke og et annet perspektiv enn vi selv har. Men akkurat nå har jeg bare tid til å skrive om arbeidssosiologi, de fire store sosiologiske "fedrene" og kultur og kulturarv anvendt i samfunnet. Altså noe helt annet enn jeg lengter til.

61cedc3c8dcf88d036a213e374ca7dda (alle bilder hentet fra pinterest).

Men jeg biter tennene sammen i påvente av en ny kreativ periode i livet mitt. Og jeg gleder meg til å dele ideer og tanker med dere som titter innom. Inntil da blir det småkjedelige innlegg om min studenttilværelse som ikke inneholder så mange kreative krumspring, men små gleder her og der. Og det er jo fint det også? Alt har sin sjarm.

Men jeg gleder meg til større utfoldelse. Hva er livet uten kreativitet?