_DSC6161.jpg

Jeg elsker alt som er ekte og autentisk. Jeg finner inspirasjon i det stille, det sakte, i menneskers tanker og i det som gjør livet helt. Jeg har en forkjærlighet for de enkle gledene i livet. Den varme kaffekoppen om morgenen, blomster i håret og bare fotsåler mot gresset. Det naturlige ligger meg tett om brystet. 

Her inne vil jeg skrive om Slow Living og alt det innebærer. 

Legg gjerne igjen en kommentar. Det hadde vært så fint å vite hvem du er. 

Varme klemmer fra Julianne. 

Eltefrie Speltrundstykker

20150422-_DSC0116-4 Så enkle at selv den minst kjøkkenvante kan lykkes. Her får du ferske rundstykker til frokost uten særlig mye arbeid.

Grunnoppskrift:

300 g siktet speltmel 200 g sammalt speltmel 1/2 ts tørrgjær 1 ts salt 2 ss saft av en sitrusfrukt 4 dl kaldt vann

Med frø: 50g solsikkerfrø 50g linfrø (Evt halvere mengden med en av ingrediensene og ha gresskarkjerner).

Bland alle tørrvarene sammen direkte i bollen. Bland væsken inn raskt med en slikkepott. Deigen skal være bløt, men ikke flytende. Dekk bollen med plastfolie og la den heve i 8-12 timer på kjøkkenbenken. Jeg foretrekker å gjøre forarbeidet på kvelden slik at jeg kan steke rundstykkene om morgenen. Når du skal steke rundstykkene "auser" du deigen over i kladder på bakepapiret. Dette gir et rustikt utseende på rundstykkene. Stek rundstykkene på 225 grader i 12-15 minutter til de er gyldne på toppen. For å sjekke om rundstykkene er ferdig kan du ta ut en og banke på toppen. Hvis lyden er hul er rundstykkene ferdige.

Perfekt til en lat søndagsfrokost eller en deilig brunsj.

(oppskrift hentet fra boka LAVFODMAP av ernæringsfysiolog i klinisk ernæring: Julianne Lyngstad).

10 ting.

Tidlig smak av sommer og en trist nyhet.