Tidlig smak av sommer og en trist nyhet.

20150420-_DSC0092-2 20150420-_DSC0094-2 20150420-_DSC0098-3 20150420-_DSC0102-3 20150420-_DSC0107-4 20150420-_DSC0109-4 20150421-_DSC0111-4Jeg føler meg rent bortskjemt om våren. Sålenge jeg har bodd på Østlandet har jeg følt meg heldig og velsignet på en gang straks knoppene på trærne springer ut. Våren kommer tidligere, sterkere, mer fargerik og ikke minst VARMERE enn den gjør i nord. Denne uka har vi grillet pølser ute to dager på rad og Balder har ligget på trappa og solt seg hele dagen. Så været er godt, enn så lenge! Men det hjelper ikke når du er vokst opp i nord og alltid kler på deg for mye så snart det kommer et vindkast. Som min mormor sier:"vind', han e skummel". Så vi får huske på å ha en ekstra genser parat så vi ikke blir "mellombær". Det er tross alt ikke sommer helt enda.

Kommer aldri til å glemme da jeg skulle møte barnsomsvennen min i Sandefjord et par somrer siden og det blåste kraftig. Vi møttes ved kaia som de eneste to i hele byen med en bærepose som inneholdt en ekstra jakke i. Vi kunne jo komme til å fryse! Noe vi også gjorde. Så mens andre på restauranten tullet seg inn i samtlige pledd de fant på uteserveringa, satt vi to staute nordlendinger godt bekledt og nøt et bedre måltid i vinden. Det er nesten litt tragikomisk, men enkelte vaner sitter støpt. Uansett hvor man kommer fra.

Dessverre har jeg den triste nyheten å meddele at urtehagen min er død. Balder har spist den opp. Og i dag har han også spist opp de progressive (og DYRE!!), brillene mine. Noen er ikke særlig fornøyd med å være alene hjemme noen få timer om dagen. Jeg blir rent oppgitt. Så det blir dessverre ikke mange oppdateringene å komme med nå. Han har plukket ut hvitløkene, spist de og plumpet de ut hele igjen. Han har revet opp korianderen og persillen min, samt paprika og chilliplantene og knekt vårløken min. Nå skal jeg puste litt med magen. Håper du har en fin kveld!