Den viktigste mannen i Norge har sovnet inn.

steinmann_web2Samuel Steinmann, den siste gjenlevende nordmannen som overlevde konsentrasjons og dødsleirene Auschwitz og Birkenau, har sovnet inn. Vår tids viktigste kilde og formidler av den historien som preger oss enda og fortsatt former våre sinn som samfunn, har gått bort. Jeg har drømt, gjennom hele studiet, å en gang kunne få lov å sette meg ned sammen med denne fantastiske mannen og prate. Jeg hadde en drøm om å kunne få æren av å ha samtalen med han som en av primærkildene til min masteroppgave. Masteroppgaven jeg håper skal handle om Holocaust som kulturarv, og krigshistorien som fredsbygger. Jeg fikk aldri kommet meg så langt. Selv om jeg aldri var så heldig å møte denne mannen føler jeg at dette er et tap som likevel preger meg på et personlig nivå. Jeg sender mine varmeste tanker til familien som i all hovedsak ikke har mistet en historisk skikkelse, men en far og en bestefar. Jeg vil også si på vegne av alle oss som ønsker å arbeide, og allerede arbeider med bearbeidelse av historisk materiale og samfunnsutvikling, si takk for alt han har vært og gjort. .

<3