LITT HUSSNAKK

DSC0556.jpg

Det er rart å se det ferdig. På utsiden hvertfall. Innsiden er ikke helt ferdig. Gulvet gjenstår. Kjøkken, bad og listverk. Trappa må også komme opp. Kanskje litt planering og plensåing. Så er det oss da. Vi må også komme oss inn dit. Og nå som vi er så nærme begynner også ideene og behovet for kreativ utfoldelse å trenge seg på ettertrykkelig.

_DSC0548

Etter forespørsel får jeg lov å forsyne meg med de pallene jeg trenger fra konstruksjonsarbeiderne. Disse skal sages litt i, pusses litt på, oljes og kanskje males litt, så vi kan bruke de til utemøbler. Alt jeg ser hvor enn jeg snur meg er rottingmøbler på andres terasser. Disse er ikke helt min smak, så her skal det andre løsninger til.

_DSC0550

Hagen skal rammes inn av tuijaer og baksiden skal skjermes med skillevegg. Planen er å legge stein i hagekroken på baksiden og henge opp lykter. Jeg ser stadig for meg sommerkveldene; Helst sammen med folk vi er glad i. Rosévin i høye glass, spekemat, aioli og rødvinsmarinerte oliven på bordet. Blir det litt kjølig i lufta kan vi bare tulle oss inn i vatteppene som skal dandere utemøblene. Jeg lever for slike kvelder.

_DSC0556

Om dagene tenker jeg mest på uteplassen. Vi skal være inne i huset hele året. Tiden jeg kan bruke på å gjøre i stand innendørs er nesten ubegrenset. Men sommeren varer ikke for alltid. Så vår første sommer i nytt hus skal nytes. Jeg håper hvertfall at vi får kommet i gang med våre første planer. Og jeg håper huset står ferdig i tide.