_DSC6161.jpg

Jeg elsker alt som er ekte og autentisk. Jeg finner inspirasjon i det stille, det sakte, i menneskers tanker og i det som gjør livet helt. Jeg har en forkjærlighet for de enkle gledene i livet. Den varme kaffekoppen om morgenen, blomster i håret og bare fotsåler mot gresset. Det naturlige ligger meg tett om brystet. 

Her inne vil jeg skrive om Slow Living og alt det innebærer. 

Legg gjerne igjen en kommentar. Det hadde vært så fint å vite hvem du er. 

Varme klemmer fra Julianne. 

MIDSOMMARKRANS

MIDSOMMARKRANS

20150530-_DSC0131.jpg

Det er mye svensk inspirasjon her inne om dagen. Det har to grunner: jeg finner mine største inspirasjonskilder hos våre naboer i øst og jeg har svenske aner på min fars side. Min oldefar kom fra Stockholm og giftet seg i Norge på slutten av 1800-tallet (min bestefar var yngst i sin søskenflokk og ble født i 1911. Det er stort alderssprang mellom medlemmene på min fars side). En av mine onkler bosatte seg i Sverige for mange tiår siden og ble værende der  inntil sin død for fire år siden. Jeg har også derfor familie i Sverige i dag. Nostalgi har preget meg gjennom hele oppveksten, og jeg har vært veldig glad i å se tilbake. Alt fra å titte i fotoalbumer til å høre beretninger fra mine besteforeldre og eldre tanter og onklers barndom. For ikke å snakke om å grave dypt inn i klesskapet for å prøve ut klær fra en svunnen tid. Oldefar døde da min bestefar var liten, og derfor har det ikke vært naturlig for meg å skulle komme i kontakt med noen svenske røtter uten å måtte oppsøke det selv. Røttene har vært for fjerne. Men det nostalgiske barnet (og kanskje historikeren i meg), har behov for å grave i det gamle. Så trangen til å komme i kontakt med landet som familienavnet mitt kommer fra blir større og større.

Dette ble en liten digresjon, men det er et poeng med dette: Jeg er veldig glad i Sverige! Svenske juletradisjoner, svenske folkedrakter, gamle skjærgårder og Tjorven på Saltkråkan. Spesielt er jeg misunnelig på midsommerfeiringen deres. Mest på grunn av alle de vakre blomsterkransene.  Hvorfor har ikke vi like fine, blomstrete tradisjoner i Norge? Kanskje vi bør innføre det til vår St.Hansfeiring som er det nærmeste vi kommer svensk midsommernatt? Det er noe idyllisk med folk som danser rundt en blomstrete påle med sommerkjoler og krans i håret!

Her er hvertfall en oppskrift på å binde en tradisjonell midsommarkrans. La denne sommeren bli en blomstrete sommer! :)

Smil fra blomsternerden som avslutter sin bachelor i dag!

UKAS BUKETT OG ENDT UTDANNELSE

UKAS BUKETT OG ENDT UTDANNELSE

JEG INSPIRERES, ALTSÅ ER JEG. 

JEG INSPIRERES, ALTSÅ ER JEG.