TILBAKE TIL NÅTIDEN

20150716-_DSC0447 2

Hvor ble de siste to ukene av? Ferien startet på hytta vår, etter et døgn uten søvn, hvor to søstre (en med samboer og to hunder på slep) og tantebarn kom på besøk langveisfra. Herfra skulle de to ukene gå veldig radig, for jeg vet ikke hvor ferien - evt hele juli måned, ble av.

20150716-_DSC0525 2

Min niese, Tuva, ble mitt fotoobjekt for den helgen. Jeg lærte henne hva makro var og hvordan bruke manuelt fokus. Iallefall så godt jeg kan, siden jeg ennå blir litt og litt bedre kjent med det selv. Man kan ikke bli annet enn imponert over den tekniske innsikten dagens barn har.

20150716-_DSC0482 2

I nordnorge var været grått nesten hele tiden, men tilgangen på de blomstrene vi forbinner med vår her nede var stor. Og det var en av grunnene til at jeg valgte å ikke bry meg så mye med det depressive været.

Noen ganger glemmer jeg at syrinene blomstrer til ut på på sensommeren der oppe. Så lenge har jeg bodd her nede og vent meg til et litt annet klima.

20150716-_DSC0479 2

Det har vært et stort behov for å ligge langflat uten nettilgang, men med ferdig nedlastede serier på dataen. Jeg kunne ligge og se på serier i timesvis med strikketøyet i fanget når regnet trommet som verst på taket. Ai, så sliten man blir når man står opp til stress hver dag. Men gøy når resultatene kommer. Jeg var litt trist for at været var dårlig nok til at jeg ikke fikk gått opp i fjellet med de klærne jeg hadde pakket med meg. Man får det ikke alltid som man vil. Jeg drømmer om skikkelige turklær.

20150716-_DSC0445 2

Men nå, når vi er tilbake til hverdagen, er prosjektene linjert som en perle på en snor. Først ut er hjemmelaget seng (mer om dette kommer), og maling av stua. Jeg har en sjenk og en stol som skal slipes ned og males. Forhåpentligvis får vi solgt sofaen vår slik at vi får inn en ny som det er plass til i stua vår. Jeg har allerede funnet drømmesofaen jeg skal bestille!

20150716-_DSC0455 2

Og med to uker igjen av ferien til jeg begynner på mastergraden min er det bare å sette i gang for å komme i mål. Litt umotivert er jeg nå når jeg allerede lengter tilbake til flere feriedager hvor jeg kan stå opp av senga, slippe ut Balder, gå barfot i gresset over til utedoen for en liten tannpuss og gå inn i hytta for å spise frokost.

Jeg savner allerede svaneskrik, synet av fisker som vaker om kvelden, bølgeskvup når vi ror ute med båten og gjøken som titter frem og sier "koko" når det er svalt og stille ute.

20150716-_DSC0451 2

Mest av alt savner jeg å ha familien i umiddelbar nærhet. Å kunne inkludere dem i oppussingsprosjekter og invitere på kaffebesøk og fersk kake. Jeg kjente det lengst inne i det innerste hjertekammeret at jeg savnet besteforeldrene mine og "mors" nystekte krydderkake når jeg forlot byen i går. Når jeg ser på disse bildene av niesen min tenker jeg også på hvor store disse barna blir på kort tid, og den tiden man mister når man ikke bor nærme hverandre.

Men det er da det er så viktig å gripe fatt, hardt og intenst, rundt de øyeblikkene man har sammen. Klemmene bør alltid være litt lengre for hver gang og unødvendige tanker og bekymringer bør tilsidesettes. Jeg er takknemlig for at jeg har noen å savne når jeg reiser fra nord.