BLÅTT I MIN STUE

Da vi flyttet inn i huset hadde jeg et ønske om at hvert rom skulle få sin egen identitet. Akkurat nå synes jeg at stua vår, som preges i aller største grad av jordlige og blågrå-toner, kræsjer litt i overkant med spisestueseksjonen som er hvit og har en vegg med grønnblomstrete tapet. Og jeg er veldig frem og tilbake med meg selv på om jeg skal male stua hvit igjen.

_DSC0884

Samtidig liker jeg jo at det finnes steder i huset som ikke er helt hvit. I søken etter rommets identitet føler jeg jo at jeg har funnet det. Og de sterke, blå kontrastene tror jeg ville blitt litt for kraftig med hvite vegger. Den gråbeige fargen på veggen (fargekode: 1902-Y42R fra Jotun) demper de kraftige blåfargene og skaper ro. På bildet ovenfor ser du vårt siste blå innkjøp. Dette gulvteppet fra Jotex. Sofaen heter Le Grand Air og er fra Room21.

_DSC0896

 

Bildeveggen vår er noe tilfeldig og svært usymmetrisk. Jeg liker den slik. Og synes at Billie og Louis skaper en fin loungestemning i stua vår.

_DSC0899

Sjenken,som har fulgt meg hele livet, har fått knotter fra Søstrene Grene og koser seg som barskap i stuehjørnet vårt. På veggen ser du et grafisk trykk av Lundefuglene av Lars-Erik Karlsen, en kunstprint av en kvinne i sort kjole av Liza Breitholtz  nederst til høyre og i høyre hjørne mammas aquarelle-maleri.

_DSC0902

 

 

I morges løp jeg ut for å ta bilder av den første frosten som hadde lagt seg som et teppe rundt tomta vår. Jeg rakk å ta noen bilder før batteriet gikk tomt. Selvfølgelig rett før det beste sollyset tittet frem. I dag skal jeg levere pensumliste og i morgen skal jeg på en konferanse med Holocaustsenteret i Oslo hvor vi skal snakke om hvordan vi kan forebygge fremmedhat i skolegården. Veldig spennende, veldig relevant og utrolig fruktbart for min masteroppgave.

Ha en fin dag, klemmer Julianne.