GAVEPAKKING, REISING OG VINTERDEKORASJON

Det ligger et hvitt teppe over Kongsberg. Julefølelsen kom smygende for alvor da kvelden fallt på og stjernehimmelen åpenbarte seg. Vi skulle ut på tur med Balder og mens vi gikk kjente vi at snøen knitret under skosålene. Kulden bet oss i kinnene, men akkurat nok til at det var friskt og vi fikk roser. Balder rullet overlykkelig i snøen, jaktet på snøballer og vi forstod at da snøen fallt, fall også lykken ned fra himmelen. Det var akkurat idet vi rundet hjørnet av huset at jeg ble stående og stirre. Grusveien til naboen bak var helhvit med to svake bilspor og greiene på trærne hang tungt langs hele veien av all snøen som hadde lagt seg. Den knallrøde, gamle garasjen til naboen minte meg om en gammel fjøs der hvor fjøsnissen bor. Det eneste som manglet var at den lille skapningen med rød lue og nikkers kom trippende ut, slepende med det lange skjegget og kifta si med en lykt i hånden. Følelsen av jul var ikke lengre bare en fornemmelse men en forankret følelse i hele meg. Og det ga meg ro, for det finnes ingen finere tid på året enn den vi går i møte med nå.

_DSC0187

Julegaveinnkjøpene er langt over halvveis ferdig. I morgen reiser vi med flyet til Evenes og tar vi med oss julegavene til familien. Definisjonen av kos: sitte å pakke inn gaver til de du er glad i mens peisen varmer opp hele huset.

_DSC0183

De neste dagene skal vi vandre rundt i byen, kanskje dra på museum, drikke varme drikker på kafe og spise god middag med mamma, pappa og lillesøster. Vi skal spise middag på den gamle kroa med gode venner og senke skuldrene. For dette blir det nærmeste jeg kommer til jul i Narvik i år. Denne julen blir min første på Østlandet.

_DSC0178

23 av 24 adventspakker er også ferdige. Jeg klapper meg selv på skuldra for å ha vært offensiv med julegaveshoppingen i år. Snart nærmer første eksamen seg, og jeg får nok av ting å gjøre. Men jeg finner alltid litt tid til å være litt i nuet og føle på klementinlukta som setter seg i fingertuppene når en klementin blir til femten. Eller lukta av svibler som plasseres i kopper rundt om i huset. Jeg finner alltid tid til å dagdrømme om julematen vi skal lage og pepperkakene vi skal pynte. Halve jula er følelser og lukt. Og det skal jeg trekke dypt inn med hvert åndedrag.

_DSC0192

På gåtur i skogen forleden dag dro vi opp en liten granrot som jeg satte i lunkent vann. Perfekt førjulsdekorasjon for den som nesten ikke klarer å vente på å pynte juletreet. Lite tips på en tirsdag. Ønsker deg en forrykende god dag. Husk å unne deg en klementin eller to.