DIY: SKOLETAVLE

_DSC0424Jeg fører almanakker og listeskriving er nesten en hobby. Jeg gjør det fordi jeg liker det, men også fordi jeg må. Å stole på at hukommelsen tar seg av å overholde avtaler er ikke lurt. Det har jeg erfart mang en gang.

Og vi klarer ikke samkjøre planene våre og planlegge godt nok uten et system.

_DSC0426I gamle leiligheten hadde vi en glasstavle og en tavlevegg. Men det er ingen plass i huset der er praktisk med en slik tavle, og jeg ønsker ikke å male noen vegger i huset svart. Etter litt leting på nettet fikk jeg ideen om å lage det vi trengte. Et sted hvor vi kan planlegge middager, avtaler og alt det vi bør huske. Og på et sted der det ser synlig til enhver tid.

_DSC0431Denne tavla et inspirert av de gamle skoletavlene. Jeg er gjerrig når det kommer til vintage. Å kjøpe en gammel skoletavle for alt for mange lapper er ikke ønskelig uansett hvor stor etterspørselen er. Så vi lagde den like så gjerne selv.

_DSC0439Mdf-plata har målene 175x80 og er malt med vanlig svart tavlemaling. Kantlistene er 21x21 mm og er kuttet med 45 graders vinkel i hjørnene. Listene er beiset med eikefarge, og vi brukte små stifter (spiker) til å slå listene fast. Prosjektet tok 2-3 timer inkludert tørk, etter at alt var kuttet til. Det fine med tavla er at den ikke er bundet til et sted og kan lett flyttes dit man måtte ønske. Noe som er fint for å unngå hull i veggen. Da passet det seg å få tavlekritt i adventskalenderen i dag!

_DSC0449

 

Et veldig fint sted å skrive ned fine beskjeder og for å sette smårollinger, som er på besøk, i aktivitet. Kanskje det blir et tavle på deg til jul?