JULAFTEN

  _DSC0530

I løpet av mine 27 år på denne jorden, har 26 julaftener blitt tilbragt i nordnorge. I år var jeg på østlandet for første gang. Det var veldig annerledes og veldig rart. Men veldig hyggelig, veldig fint og veldig spennende. Selv om hjemlengselen kom veltende over meg når jeg fikk se bilder hjemmefra. Jeg forventet ikke noe annet da jeg er en meget hjemmekjær person. Juleritualene var veldig annerledes, og noe av det som var forskjellig her og fra hjemme var mengden mat. Vi spiste veldig mye mat, og mye forskjellig. Mølje her nede er noe helt annet enn mølje der hvor jeg er fra, og istedet for dekt bord og felles julefrokost, spiste vi mølje til Donald og julestrømpe.

 

_DSC0531

_DSC0535

_DSC0540

_DSC0546

 

Svigerfar lager sin egen rakfisk, og den ble spist rett etter "cocktail-hour", hvor kleskoden var tversover-sløyfe eller kjole og snipp. Vi drakk martini med oliven (selv om jeg foretrakk å spise oliven dyppet i martini).

_DSC0548

_DSC0580

_DSC0591

 

Balder hadde ikke sløyfe, men han ble gjort stas på og fikk fin innpakning.

_DSC0595

_DSC0609

 

Å spise pinnekjøtt som julemiddag er veldig nytt for meg. Hjemme spiser vi alltid ribbe, men sålenge jeg får kålrabistappe er jeg solgt. Så pinnekjøttet gikk fort ned. Selv etter alt for mye rakfisk (som også er veldig nytt for meg, men jeg har blitt fan).

_DSC0619

 

Jeg ble så mett at jeg måtte bytte kjole! Så kom desserten, og jeg er svak for hjemmelaget karamellpudding. Men da var det stopp for meg. Da klarte jeg ikke mer. Jeg tror jeg ennå er litt mett.

_DSC0624

 

I romjula har vi ligget mye rett ut og sett på tv, hatt julelunsj med venner og prøvd å slappe av. I morgen er vi vert for nyttårsfeiring som blir en rolig affære med få venner og tapas. Jeg filosoferer og ser tilbake på året som har vært. Jeg tenker på alt som har skjedd og skal skje. Inngangen til nytt år er alltid spennende og fortjener et eget innlegg. Håper du har en fin romjul og nyter det siste vi har av 2015!