LITT FØRJUL

Denne førjulen har vært den hittil travleste jeg har vært borti. Å gå på master krever ikke bare mer struktur, men en annen form for lesing og tenking. Spranget mellom høgskole og universitetet har også vært stort. Nivået har vært deretter. Alle gangene jeg tenkte "Åh, dette kunne jeg skrevet om" her inne hadde jeg ikke ork til å gjennomføre. Skulle jeg ikke lese til eksamen eller skrive oppgave, skulle vi noe annet. Men så skulle vi også være kjærester. Og derfor ga vi hverandre hver vår adventskalender. Og hver søndag i advendt fikk H en aktivitet. En av søndagene skulle vi pynte pepperkakehus.

_DSC0392

 

Ikke at jeg finner noe sted å plassere de ferdige husene, og ikke at de ble noe mesterverk, men kosen med å pynte husene sammen gjorde at jeg kunne pyntet pepperkaker med han her hver søndag.

_DSC0394

Kjøkkenøya er noe av det jeg er mest fornøyd med på kjøkkenet vårt. Vi lager både mat og spiser middager sammen her. Og når vi har folk på besøk er øya en stasjon for mat, snacks og drikke. Den har mange funksjoner, og i adventstiden har vi pakket gaver her, pyntet pepperkaker, bakt lussekatter og lagd julepålegg her. Vi har nesten tilbrakt like mer tid rundt kjøkkenøya som stua.

_DSC0403

Balder trives godt på kjøkkenet fordi han har lært seg at det lønner seg å stirre med store, brune øyne på matmor..

_DSC0408

Nå er det ikke flere søndager i advent, og jula står og banker på døra.. Jeg kjenner det nesten er litt vedmodig fordi jeg kommer til å savne ventetiden. Spenningen, forventningene, planleggingen og all førjulskosen.

_DSC0409

Jeg håper jula tar seg god tid i år. At den blir værende en liten stund og lar oss roe ned og være flinke til å tilbringe virkelig kvalitetstid sammen. Den siste tiden har jeg tatt litt avstand fra enkelte sosiale medier for å tvinge meg selv til å være tilstede. Det hjelper. Jeg finner meg selv stadig mindre stresset enn før. Så det vil jeg fortsette å jobbe med i det nye året. Og i jula har jeg en liste over filmer jeg vil se og aktiviteter jeg ikke kan gjøre, men gjerne skulle kunne gjort. Lage snømann er en av dem.

Vel, det var en liten nattehilsen fra en frøken som ikke får sove. I morgen tidlig skal jeg fikse julenegler hos ei jeg kjenner her i Kongsberg, så er det tid for å reise den to kilometer lange veien til svigers for å starte julefeiringen.