A 10-9-8 LIST

_DSC0107 1 fint sitat. You are the sum total of everything you've ever seen, heard, eaten, smelled, been told, forgot - it's all there. Everything influences each of us, and because of that I try to make sure that my experiences are positive.

Maya Angelou
2 fine ting som har skjedd i det siste. Jeg har fått Håvard med på Sex and the City-maraton (som han endte opp med å like). Og jula, som var innmari fin!

_DSC01163 ting som skremte meg som liten. Frykten for å falle i et dypt hull i skogen, og ikke komme meg opp. Redd for å skulle se mine avdøde besteforeldre om kvelden når jeg hadde lagt meg. Eller at noen skulle bryte seg inn og ta meg.

4 kompliment til noen du kjenner gjennom internett. Katrine, har et så gjennomgodt vesen og en fantastisk evne til å gjøre de hverdagslige gledene til noe magisk. Ikke minst inspirere til å stoppe opp og se det vi har og alle hjertene rundt oss. Marthe har inspirert meg i en årrekke, og det er så fint å fortsatt kunne følge med på hvordan hun gjør underverker med alt fra tekstur til ord. Ingvild er utrolig flink til å balansere glade ting i hverdagen og samtidig ha sterke meninger om det som er viktig. Ann-Merete, som er så kreativ og inspirerende på alle mulige måter! _DSC0122 5 blogger alle burde lese. Så fint jag vill. Hjartesmil. Johanna Bradford. Mokkasin. Seventeen doors.

6 ting jeg hater. Dyremishandling. Folk som hater feminisme uten å skjønne hva det faktisk er. Å sove lengre enn til klokken 10. Være skikkelig full. Å prøve å sove hvis noen snorker. Argh, jeg blir smågal! Lese gørrkjedelige og tørre tekster fordi jeg må.

_DSC0154 7 ting jeg ønsker meg akkurat nå. En kjøkkenmaskin. Et par ski og alt nødvendig utstyr for å kunne legge ut på tur. Nye løpesko fra Saucony. Spisestuestoler fra Thonet. Jerngryter fra Le Cruiset. Sko fra Diemme. Faux Fur. _DSC01598 ting jeg vil gjøre i år. Løpe KK-mila. Gå opp Gaustadtoppen. Shoppe i og oppdage Budapest. Løpe Oslos bratteste. Reise til varmere strøk. Gå på ski. Spise masse fisk. Forbedre formen. Mentalt og fysisk.

9 av mine favoritt tv-serier. Blacklist. Call the midwife. Suits. Grimm. The Big Bang Theory. Game of Thrones. Madam Secretary. New Girl. Modern Family. _DSC017110 random fakta om meg. Jeg elsker å lage mat til mange. Helst noe som innebærer mange retter, som tapas. Da kan jeg eksperimentere, bruke lang tid, forsvinne inn i mitt eget lille univers og styre for meg selv. Jeg ber bare om hjelp hvis jeg ser det er absolutt behov for det.

Jeg har kunnet ro siden barndommen. Jeg er ikke noe glad i å fiske, men brukte alltid å ro båten mens pappa satt garn. Og jeg er flinkere til å ro enn Håvard (true story).

Jeg synes det er kjempevanskelig å ta standpunkt til ting fordi jeg har en inngrodd evne til å skulle se ting fra flere perspektiv. Spør du meg hva jeg mener må jeg alltid forklare ting i flere dimensjoner, og derfor synes jeg også det er supervanskelig å stemme ved valg eller ha et spesielt standpunkt i en diskusjon. Jeg føler sjelden at det viktigste er vinnende argumenter, men å plante frø som får folk til å tenke og gå mer inn i seg selv.

Hvis jeg blir engasjert og bestemt tror folk jeg er sur. Jeg blir høylytt og gestikulerer veldig.

Hvis jeg kunne hentet tilbake kjente, avdøde personer for et middagselskap ville det vært: Eva Cassidy, Jesus, Jimi Hendrix, Kong Haakon 7, Ella Fitzgerald, Robert Johnson, Abraham Lincoln og Winston Churchill. Ser du for deg de samtalene mellom rettene?

Jeg har seriøse, store fordommer mot fitnessmiljøet. Ferdig snakka.

Jeg elsker å jobbe med ungdommer, og har jobbet med konfirmasjonsundervisning. Særlig jobbe med barn som trenger litt ekstra oppmerksomhet og tilrettelegging. Det er de som rører meg mest.

Jeg henger meg opp i vonde ting og klarer ikke å slippe tak på ting. Min absolutt største last som gir meg så vanvittig mye unødvendig hodebry.

Uansett hvilket humør: friske blomster gjør alt litt bedre. Alltid.

Livet mitt er ikke komplett uten hund. Å ha Balder i livet vårt er det fineste vi har gjort siden vi ble sammen.

 

//Liste fra Hjartesmil//Bilder fra Rosenborg slott i København, nov -15.