A WEDENSDAY LIST

Kva dag er det i dag?Onsdag.

Kva skal du gjera i kveld? Trene litt, lage ovnsbakt laks med pesto og en kjempegod salat. Se på Sex and the City på HBO nordic og krype inntil Håvard i sofakroken. Høre på NRK Jazz. Slik jeg har begynt å gjøre hver kveld.

To gode uttrykk? Jazzy og floral.

_DSC0955

Om du fekk skildra en perfekt dag, korleis skulle den sjå ut? Våkne grytidlig, gjerne kl 0600, helt uthvilt. Spise ristet surdeigsbrød med smilende egg, drikke Espresso med brunt sukker i og nypresset juice med gulrøtter, appelsin, sitron og ingefær. Dusje lenge, ta på meg et antrekk jeg føler meg skikkelig fin i og vandre i byen. Helst Oslo, og helst på våren når epletrærne står i blomst. Drikke kaffe på en fortauskafe på St.Hanshaugen eller Grünerløkke mens jeg leser Morgenbladet og prater om livet sammen med H og mine nærmeste venner. Bestille sushi med oss hjem om kvelden (helst 50 biter), og drikke hvitvin på den nye uteplassen bak huset vårt. Det må være lykter hengende over hodene våre og pledd vi kan tulle oss inn i. For at dagen skal være komplett må det også komme gjester. Da er jeg fornøyd.

Kva blir du glad for å høyra at du er? Smart. Det må være et av de fineste komplimentet jeg kan få. Og en god venn og/eller kjæreste.

Korleis er kjensla akkurat no? Todelt. Gruer meg til alt stresset jeg skal igjennom dette semesteret, men gleder meg til å lære masse. Savner jula, men gleder meg til våren. Avslappet, men også rastløs.

_DSC0967

Kven savnar du no? Mange. Venninnene mine i nordnorge, på sørlandet, i Oslo, Tønsberg og familien min.

Noko som er veldig bra å ha? En kjøkkenmaskin, en stavmixer, en blender, en boksåpner, en årsplanlegger, Netflix. Da kommer du deg gjennom uka.

Kva er du god på? Planlegge. Lage mat. Invitere folk på besøk. Inkludere.

_DSC0957

Kva vil du ha? Et par ski og et par varme vintersko som også er fine å se på.

Kva er du dårlig på? Huske avtaler når jeg ikke har skrevet dem ned. Sitte i ro og lese over lengre tid. Holde meg rolig hvis noe gjør meg skikkelig sinna.

Korleis ser du ut når du nettopp har vakna? Bustete.

_DSC0965

Kven er du forelska i akkurat no? Håvard, Balder,Russel Crowe, Gerard Butler og Antonio Banderas.

Korleis ser du ut akkurat no? Litt for behagelig. Joggebukse og ekstra stor ullcardigan. Håret i en dott.

Kva les du akkurat no? Spør meg igjen om to dager. Da går det i artikler fra de nye kompendiene.

_DSC0974Liste hentet fra Hjartesmil. Dagen oppsummert: Organisert vitrineskap, kokt kraft jeg skal bruke til matlaging, lagt ting jeg ikke trenger ut for salg. Jeg har utvekslet mail med veilederen min, og tatt en del telefoner. Å skulle ha forelesning på fredag føles litt som å starte og avslutte uka på samme dag. Veldig rart, men det blir godt å komme i gang. Selv om disse rolige dagene jeg har hatt har vært veldig nødvendig. Tulipanene på bildet kjøpte jeg på IKEA i går. De passer perfekt til den vårlige tapeten. Hverdagslykke! De gamle bilderammene skal brukes i en kommende bildevegg. Folkekongen og naturbildet får være med på veggen, mens de gamle familiebildene må vike til fordel for nye bilder. En ny porselentallerken har kommet med i samlingen, som betyr at andre ting må vike. Små hverdagsting. De trengs!