I DAG, TIRSDAG.

 

Hva gjør man en vid åpen tirsdag når man våkner 0615 og er lys våken?

Jo.. Man vasker kjøkkenbenken, som tydeligvis er et lokkemiddel for å tilkalle vaskeånden. Vips, før man vet ordet av det, er kjøkkenet vasket med klorin og salmiakk og man begir seg ut på resten av huset.

_DSC0911Loppefunn får komme på plass. Sånn som denne parafinlampa jeg fant på brukten sist uke.

_DSC0913

Man rydder litt i garderoben og gjør rom for nytt. Sånn som denne toppen, skjørtet og veska som nettopp ble med hjem fra Bik Bok.

_DSC0915Blomster og gult? Jeg er solgt!

_DSC0934Man organiserer ukedagene, middagene slik at ingenting går en hus forbi. Slik er det i en student- og ingeniørhverdag! Hadde jeg ikke gjort dette ville det blitt kaos. Tør ikke tenke på det engang.

_DSC0928Man legger frem ingrediensene til knekkebrød, slik at man har noe å knaske på til frokost og kvelds. Disse skal bli kornfrie knekkebrød med havsalt og rosemarin. Nam!!

_DSC0946

Når man først er i gang og har vasket, støvsuget, skrubbet fliser, ryddet, bakt knekkebrød og vasket klær kan man liksom ikke helt unngå å forberede middag. På menyen i dag: ovnsbakt torsk med rød pesto, salat og blomkålpure.

_DSC0935

Knekkebrød med rosemarin og havsalt:

1 del solsikkefrø 1 del gresskarkjerner 1 del grovmalte mandler 2 deler linfrø 3-4 dl karbonert vann 1 ts salt

Bre på et bakepapir (langpanne). Stek på varmluft 200 grader i 15 minutter før du tar ut og skjærer stykker  med pizzahjul. Sett inn i ovnen igjen og stek videre i 20-30 minutter (alt ettersom hvordan ovnen din funker. Jeg måtte steke den litt ekstra for å få frem sprøheten). _DSC0953

Nå venter en tur på IKEA. Det er behov for nye kjøkkenkluter og litt småtterier. Ha en fin kveld!