MINE STREAMINGFAVORITTER

Netflix har blitt min trofaste venn. På trøtte, regntunge dager (som i dag, der Østlandet ligger grått), slappe søndager eller slitne kvelder i hverdagen er dette ofte dagens høydepunkt. Hjemme hos oss er kveldene med en god serie,litt middag og litt skravling det jeg ser mest frem til i løpet av dagen. Selv om vi også gjør andre ting enn å bare se på tv er dette en av tingene vi gjør for å slappe av sammen. Og jeg liker godt å slappe av og være kjedelig i blant. På Netflix:

A young doctors Notebook: 075cc4d2a234f9fea6d61c1ab5d24fb0 Daniel Radcliffe og Jon Hamm, spiller samme karakteren. En ung lege som blir utplassert på en øde plass i Russland under revolusjonen. Det er store utfordringer å behandle landsbyfolk uten særlige kunnskaper om menneskekroppen, og han glir inn i en mørkere rolle ut i serien. En svart komedie jeg slo på av nysgjerrighet, men fikk stor glede av. Radcliffe's evner som skuespiller gjør at man lett klarer å legge bort Harry Potter-stemplet.

House of Cards: 593040cdf873b854ac5022e4265542ed Kevin Spacey gjør meg mer kritisk til politikere gjennom denne serien. Frank Underwood er en manipulerende, høyst intelligent demokrat som ønsker seg opp og frem i amerikansk politikk ved hjelp av sin kone, Claire Underwood. Det er et maktspill uten like gjennom korrupsjon, manipulering, sex-skandaler og pragmatisme. En serie man ikke klarer å legge fra seg. Og hvis du ikke har sett den: se den nå. Sesong tre kommer i februar!

Bloodline: ee6b7a7be89f776771ca3c166124ad39 Bloodline finner sted i paradiset, hos en tilsynelatende velfungerende familie som driver et hotell ved sjøen i Florida Keys. Når den eldste sønnen i familien vender hjem utfolder familiens mørke sider seg litt etter litt for hver episode. Man blir hengslet fast til serien gjennom intriger, spenning og psykisk spill,  da den avslører akkurat nok for hver episode til at man bare må se en episode til. Ikke en serie jeg anbefaler å se når du må tidlig opp neste dag.

Jessica Jones:

e4184f7ed2aed1f137c84ab0a6629aadEn Marvelserie. En serie som er veldig utenom det vanlige fra hva jeg vanligvis foretrekker, men den fengsler meg likevel. Jessica Jones kamp mot å komme seg vekk fra Kilgrave (som forsåvidt kan kontrollere tankene til alle han møter), minner meg om klisjeen: "Jente møter gutt. Gutt ikke særlig snill mot jente. Jente klarer ikke si nei til gutt, fordi jente er veldig forelsket." Og det er helt sikkert ikke riktig symbolbruk, men drar meg likevel litt inn i den typiske erfaringen de fleste jenter gjør seg opp minst én gang i løpet av livet. At serien er science-fiction gjør den litt mer urealistisk, men samtidig ikke helt umulig å assosiere seg med.

Luther: b94f625900fe7a449a9e61ffd7fd7613 Det var jula 2014 at vi trengte noe å se på, at jeg kom over denne. Hvis det er noe britene kan så er det krim. Glem nyrepai og Earl Grey: dette er det man trenger hvis man vil ha noen timer med britisk kos. Luther er en passelig ustabil politimann som blir forfulgt av en enda mer ustabil kvinne. Han har en tendens til å kjøre sitt eget løp, som ikke alltid faller i god jord hos politisjefen. Serien er fullspekket av spenning, action og nervepirrende øyeblikk.

Manhattan: 5865559767232f39ace51c55cba0448b Denne serien har vi nettopp begynt på. Vi skjønte allerede etter første episode at serien var knallgod. Serien handler om en gjeng med forskere som har fått jobb i det som i dag er kjent som "The Manhattan project" som tok sted i New Mexico-ørkenen under andre verdenskrig. Altså, serien er basert på faktiske hendelser; utviklingen av atombomben. I serien møter vi flere familier som er mobilisert i et lite samfunn. Familiene vet ikke hva mennene jobber med, og mennene (som er forskere) er i konstant konflikt med den militære organisasjonen som ikke egentlig eksisterer på papiret. Forskernes forbud mot å snakke om forsvarshemmlighetene skaper splid i familiene og et sammensurium av konflikter og utfordringer for ikke å havne alene i en bunkers. Spennende serie for den som er historisk interessert eller har sans for etterretningsarbeid.

River: fd049c1143868139664da04e74b06744 Stellan Skarsgård spiller en eksepsjonelt bra rolle som den schizofrene detektiven som blir satt til å etterforske drapet på partneren sin. Etterforskningen åpner opp mange ubehagelige sannheter om kollegaen hans, samt hans egen fortid. Serien får pluss i margen for å sette et sensitivt tema på dagsordenen: nemlig psykiske lidelser.

The Killing: 25fe8891ff33bddbe7ce392f5117dbba I Seattle blir en tenåringsjente funnet drept i bagasjerommet på en bil. Gjennom etterforskningen blir vi dratt gjennom tre parallelle dimensjoner av denne saken: Etterforskningen av drapet, familiens sorgprosess og rollen dette drapet spiller inn på en politisk kampanje. Serien har tre sesonger, men innvies med denne historien. Jeg opplevde å bli dratt inn i et "mindfuck" som varer til siste episode av sesong 1. Serien er basert på den danske serien "Forbrydelsen". Suits: 1b4917dbfdd6c094d878aea7be61acaaMike Ross har droppet ut av Harvard Law-school, men ender opp med å praktisere som advokat ulovlig for fimaet Pearson Hardman. Frykten for at Mike blir avslørt er en konstant gjennom alle sesongene, og konfliktene bare baller på seg underveis. En ekstremt fengslende serie.

The Fall: eceaf229a76e46287ab5d876153f314a I Belfast blir en rekke drap utført på unge kvinner og sporene er tynne. Stella Gibson (spillt av Gillian Anderson), blir hentet inn med sin ekspertise og kommer snart på sporet av gjerningsmannen som tidlig i serien viser seg å være en kjent psykolog. Seeren får vite dette svært tidlig, men etterforskerne i serien blir lurt frem og tilbake langt og lenge. Et spill mellom den høyst intelligente psykopaten og bransjens beste etterforskere.

Downton Abbey: 0066f4eca61692c58362778c11da3320 En serie jeg ikke blir lei. Mye på grunn av dramaet, mye på grunn av kjolene men også mye på grunn av den historisk korrekte utførelsen. De fleste kjenner til denne serien, men jeg får ikke anbefalt den nok likevel. Det britiske overklasselivet i første halvdel av 1900-tallet fascinerer meg. Estetikken, det elitistiske, klassesystemet, aristokratiets makt og kapitalismen. Men også hvordan familien ledes gjennom en Titanics undergang, første verdenskrig og oppkjøringen mot andre verdenskrig og alle de utfordringene dette skaper for familiens rolle i samfunet. Og til tross for den rolige og svært avbalanserte harmonien denne serien bærer preg av, er det likevel overraskende mye action. Mye på grunn av de ulike personlighetstypene som møtes i serien, men også på grunn av dogmene og normene man lever under denne tiden, som setter store ristriksjoner på hva som er tillatt og ikke tillatt. Ikke bare for en kvinne, men for en overklassekvinne og mann.

Master of None: 5d66a5bf42e3db3525e791b89a02aee8 Aziz Anzari sa selv at denne serien hadde som hensikt å ta opp en rekke samfunnsaktuelle spørsmål. Som moderne datingkultur, forholdet vi har til eldre i den vestlige verden, feminisme og evnen til å si ifra når nok er nok. Jeg satt hele tiden og ventet på at serien skulle ende opp med å gjøre narr av saker som feminisme, fordi dette ofte gjøres i situasjonskomedier. Den gang ei. Den satte spørsmålstegn til en rekke aktuelle temaer, men lot svarene være åpen for seeren. Samtidig er serien spekket med humor og ga oss en god latter jevnt og trutt. Denne serien har fått slående god kritikk av både anmeldere og seere, og hvis du ikke har sett den bør du virkelig gjøre det med en gang!

Jeg hadde tenkt til å ta med HBO og NRK Nett-TV også. Men jeg tror jeg må ta det i flere innlegg. Her er det også svært mye bra å hente. Håper dette var til hjelp for den som ikke helt vet hva slags serie en skal begynne med. God lørdag!