ONSDAG, FROKOST OG SAMBA. 

_DSC0081 Etter jeg og min PT satte inn støtet for alvor med treningsprogrammet og jeg begynte å trene veldig målrettet og rutinert, har jeg hatt stort behov for søvn. Kroppen er sliten, men ikke nødvendigvis på en vond måte. Jeg føler at jeg bygger meg selv opp etter jeg var sykemeldt et helt semester. Utbrenthet sitter fryktelig lenge i kroppen, og selv om jeg ikke er utbrent lengre blir jeg fort sliten og må være veldig streng med meg selv på hva jeg klarer å være med på. Ikke minst har ryggen så innmari godt av det (jeg pådro meg en liten prolaps november 2014). Og da har de tidlige morgenene jeg er så glad i blitt sovet bort i ny og ne. Men jeg prøver likevel å beholde morgenrutinene mine selv når jeg sover til etter 09-10. For jeg er veldig opptatt av å lage et godt grunnlag for resten av dagen, og da synes jeg det er fint å stelle litt fint med frokosten. Det innebærer radio, kverne bønner og koke kaffe, spise hjemmelaget knekkebrød med avocado og egg (ny favoritt), og et glass kombucha med smak av bringebær og ingefær. Sistnevnte anbefaler jeg på det varmeste hvis man føler seg litt småsyk eller at kroppen er litt i ubalanse. Når dette er gjort, kan dagen begynne. Skolebøker kan åpnes og masterarbeidet kan settes i gang. _DSC0086

I dag skal jeg analysere min egen prosjektbeskrivelse for å komme opp med 5 til 6 case-spørsmål. Dette semesteret skal jeg gjøre feltarbeid, og siden mitt arbeid skal basere seg i mindre grad på litteratur og i større grad på samtaler og kvalitative intervjuer, blir det en del farting fram og tilbake rundt om i dette landet. Jeg er så glad for at fredssenteret i Narvik har sagt seg villig til å la meg bruke deres arbeid. Jeg må innrømme at jeg er fryktelig stolt av å være fra en by med forskere som tar sikte på å være de ledende i landet på fredsbygging gjennom kunnskap om krig. Det er et så viktig tema, og ikke minst DAGSAKTUELT. Utfordringene vi møter på i dag er så komplekse og vanskelige, og jeg gleder meg til de nye utstillingene i det nye museet åpner. Oppgaven min er veldig omfattende, så jeg tror ikke jeg skal gå for mye inn på den i akkurat dette innlegget. Men hvis du noen gang er innom Narvik; dra på krigsminnemuseet. Det tar for seg krigen i hele nordnorge, som er i en internasjonal skala og viktig for vår nasjonale historiebevissthet.  _DSC0088

 

I dag er det onsdag, og onsdag er sambadag. Det betyr hoftevrikking og masse energiske smil! I går løp jeg intervaller og trente styrke, men fikk ikke en brøkdel av de endorfinene jeg får av å være på disse timene. Og det er så viktig å ha noe i livet som gjør en så glad. For meg er det skriving, blogging, skape et personlig hjem, tilbringe virkelig kvalitetstid med de jeg er glad i og dra på disse timene. Og jeg kan med hånden på hjertet si at jeg aldri har vært borti en aktivitet som gjør meg så glad og lykkelig som disse timene. Og da føler jeg det er verdt den lange turen fra Kongsberg til Oslo for å være med. Og derfor vil jeg også oppfordre alle til å bruke tid på det som gjør deg glad. Livskvaliteten blir så mye høyere. På spillelisten for tiden går det mye i jazz, og denne spillelisten er veldig behagelig å ha i bakgrunnen om kvelden når jeg ikke har lyst til å se på serier og bare vil krype opp i sofaen med tente lys i hele rommet. Perfekt for en datenight med kjæresten eller venninnene. Ønsker deg en kjempefin dag midt i uka. Store klemmer.

Ps: Kan jeg forresten få lov å anbefale deg å høre på denne i kveld?