GARDENING

urteroggrønnsaksplantingI dag som i fjor ble det handlet inn frø og jord. Hvis du har fulgt meg det siste året husker du kanskje innlegget da jeg prøvde meg på en kjøkkenhage. Fjorårets grønnsaker og urter ble ødelagt av en smårampete hund som kjedet seg på verandaen. Men i år har vi både hage og plass til å kunne skille hund og planter ad. Og i år tar jeg også sikte på å kunne plante ut i kasser når temperaturen i luft og jord tilsier at det er klart. Sist sommer hadde vi ikke en brukende plen før ut på sensommer/høsten, og jeg kjenner jeg har troen på dette året og denne sommerens hageprosjekt. Selv om hagen ikke er nevneverdig stor. Men løsningene på det får vi ta som det kommer. Jeg har også gjemt bort noen frø slik at jeg kan så flere runder hvis det viser seg å være dårlige frø (eller at jeg gjør noe riv ruskende gærent). Jeg har sådd:

- Kirsebærtomat. - Vanlig tomat. - Sommersquash. - Aubergine. - Dill. - Rosemarin. - Chili. - Paprika. - Sukkererter. - Solsikker (for syns skyld).

Nærmere april/mai planlegger jeg å så agurk, brokkoli, blomkål, gulrøtter, jordbær, salat og reddik. _DSC0086Jeg har lagd potter av avispapir og jeg har brukt kjøpte minipotter fra fjoråret. Forhåpentligvis blir det et langt mer vellykket prosjekt i år, som kan ende med litt mer selvforsyning av grønnsaker ute i kjøkkenhagen. Neste prosjekt er å så blomster, men det får bli litt nærmere våren.