OPPSKRIFT: KREMET BLOMKÅLSUPPE MED CHORIZO, OG UKESMENY. 

_DSC0214 Suppe er så utrolig godt når kroppen ikke helt samarbeider, og den tok meg ti minutter å lage. Jeg brukte: 1 blomkål, 1 pastinakk, 1 hvitløksfedd, 1 kvist rosemarin, 1 ss smør, 3-4ss tykisk yoghurt, salt og pepper. Etter å ha delt opp blomkål og pastinakk, lot jeg det fosskoke i 5-6 minutter til mesteparten av vannet var kokt bort. Jeg ville ha en tykk og fyldig suppe, så væsken måtte (nesten) bort. Jeg lot det være igjen en knapp desiliter vann som jeg hadde i en blender sammen med grønnsakene. Deretter fulgte yoghurt, rosemarin, salt, pepper, og finhakket hvitløk. Opp i blenderen, med seg! Blandingen ble kjørt til en glatt og fin (dog tykk), masse. Jeg serverte den med svigerfars hjemmelagde chorizo i biter. Den holder deg mett og god i mange timer.

Før jul startet jeg opp en ny "tradisjon" her inne med å presentere ukesmenyer. Det ble straks bare med det ene innlegget fordi studier/eksamener, juleferie og veldig mye annet har gjort at planlegging av ukene har vært litt rotete. Men nå har vi, gjennom de siste to ukene, endelig kommet oss i rute og rutiner igjen. Middager for uke 5 ser slik ut:

Mandag: Burger (karbonadedeig fra fryseren) med ost, bacon, salat og hjemmelaget dressing. (Vi bruker ofte salat som brød i ukedagene). Tirsdag: Stekt sei (fra fryseren) med remulade og råkostsalat. Onsdag: Torsk med rotmos laget av blomkål, søtpotet, gulrot og kålrabi. Torsdag: Ovnsstekt torsk med rød pesto og blomkålpure. Fredag: Denne lar vi stå åpen foreløpig pga foreløpige planer. Men mulighens sushi. Lørdag: Biff (hentet fra fryseren), fløtepoteter, rødvinssaus og brokkoli. Søndag: Hjemmelaget vossakorv (lagd før jul, hentet fra fryseren), med kålrabistappe og saus.

Vi har som mål å bruke det vi har for å kutte ned på kostnader i ukene, og samtidig prøver vi å være flinke til å variere kosten. Og det er viktig for oss at maten vi lager i ukedagene skal være enkel og god. Det synes jeg vi får til ganske greit. Ikke la deg skremme av ordet "hjemmelaget" heller. Å lage små ting fra bunnen er mye mindre tidkrevende enn man tror. Og det smaker bedre og er bedre for kropp og topp! Hva mer kan man ønske seg?

Hva spiser du denne uka? Kom med tips!