Litt nytt til veggen: Budapest og Le Kiosk.

For å skape personlighet i hjemmet, tenker jeg det kan være lurt å ha med seg souvernirer hjem fra reiser man er på. Men ikke fra souvernirshops. De går jeg galant forbi. Gjenstander som kan fortelle en historie og skaper samtale med folk som titter innom, det er noe jeg synes er veldig stas. På søndagen var det marked i passasjen med ruinkafeene og barene i jødekvartalet, og jeg var helt henrykt over å se folk selge andre ting enn bilder med naturfoto lagd av spraymaling. Det var vintageboder med vakkert porselen, lærvesker og klær, samt fotokunstnere og grafiske designere ned hele passasjen. Og det var noe som gjorde at hele meg måtte stoppe opp da jeg gikk forbi boden til en fotograf som heter Mosoni Balázs. Det er intet nytt at jeg er svak for svart/hvitt foto. Det er noe med sårbarheten og ydmykheten i portretter som kommer ekstra godt frem når bildene er i sarte,samtidig røffe toner og kontraster av grått og sort. Og det var ekstra vanskelig å velge bare et foto, så jeg valgte tre. Som for øvrig også gjorde at jeg fikk "good price".

_DSC0585Budapest no.15. _DSC0594Zárva. _DSC0600A ticket to the past.

Jeg har samlet en flust med rammer og portretter, men er ikke helt i mål ennå for hva jeg skal henge opp og hvor. Akkurat som om jeg venter på at den perfekte bildevegg skal åpenbare seg. Men jeg lever med den filosofien at man må elske det som henger på veggen høyt nok til at man kan gå forbi det hver dag og aldri blir lei. Da er det greit å ha litt is i magen.

Rett før vi reiste hentet jeg en pakke fra Le Kiosk med en print av "Man with beard".. _DSC0590.. Og vasen "Olivia", som jeg bare virkelig elsker og som gir meg litt følelsen av å få inn litt art deco i hjemmet.  _DSC0603

Jeg gleder meg veldig til å se disse portrettene på veggen i tv-stua. Regner med det blir en liten stund til bildeveggen kommer opp ettersom vi har andre planer vi må gjennomføre først. Budapest er iallefall rette byen å dra til for å gjøre kupp som dette, for det myldrende urbane livet bærer mange frukter. Dagens sang er Ezra Wine - Marrow (Late Night Tape)Håper du har sol der du er og at du kan sitte på en fortauskafe og nyte livet.