Med fint besøk en smak av nordnorge.

Sist helg startet med en bomtur til Oslo. Forelesningen var visst avlyst, så jeg drakk kaffe med en venninne, kjøpte surdeigsbrød fra Godt Brød, en fredagsbukett som jeg ikke rakk å ta bilde av og dro hjem for å lage middag til helgas besøk._DSC0304På menyen stod det kremet fiskesuppe med laks, skrei, sei og reker. Jeg koker alltid kraft på rekeskallene først. Da blir smaken ekstra fyldig. Med ekte smør, godt surdeigsbrød og en tørr hvitvin til kan det ikke slå feil. _DSC0313Ingen av gjestene hadde reist fra nordnorge for å komme hit, men alle tok med seg den nordnorske stemningen og vi serverte nordnorske delikatesser. Lørdagsmiddagen bestod av blåskjell dampet i øl, servert med søtpotetfries og aioli. _DSC0319Og selv om ikke alle hadde smakt blåskjell før, likte alle maten. Og når alle liker maten og koser seg rundt bordet, har jeg det godt. _DSC0324Hele kvelden satt vi rundt bordet og snakket og lo. Med disse karene, den ene som jeg vokste opp med og den andre jeg ble kjent med på videregående, var kvelden konstant latterfyllt. Og man trenger slike dager. Du vet, der du bare ler til du nesten ikke klarer mer. _DSC0327Da mandagen kom reiste jeg avgårde på vinterferie, inkludert Budapest. Mer om dette kommer i flere innlegg. Jeg planlegger en liten reiseguide, og håper det er av interesse for dere. Nå må jeg prøve å lande etter hjemturen som overhodet ikke gikk som planlagt. Med et dekk som eksploderte på vei ut av Gardermoen ble vi nødt til å ta inn på hotell i løpet av natta. Jeg er ganske kjørt i kroppen, og stakkars H sitter enda og venter på at bilen skal bli ferdig på verkstedet ute i Ullensaker. Noen ganger har man bare veldig uflaks, altså!

Men håper du har en kjempefin dag <3