Godt jobba, Tine!

Det viser seg at det makta vi forbrukere har er ganske så stor. Når markedet protesterer må produsentene tilpasse seg. Det er stadig økt etterspørsel på økologisk mat, og det viser seg med hvert at det kommer flere produkter i butikker. Selv om vi fremdeles har lang vei å gå. Jeg blir kvalm av å handle på Rema og Kiwi når jeg ser priskriger som bidrar til dårligere mat og dårligere dyrevelferd. Enkelte ting er viktigere enn profit, tenker jeg. På samme tid kastes det nok mat i Europa (altså, kastes), til at vi kunne løst store deler av hungerkrisene i verden. I Norge kaster vi tre tonn mat per husstand. Vet dere, jeg blir helt utmattet av å tenke på det. I Frankrike har staten satt ned forbud for butikker å kaste mat. Jeg håper vi følger etter. Det er skammelig at vi klarer å ødelegge verden ved å ødelegge det fine naturen gir oss. Ikke minst det vi er direkte avhengig av for å overleve. Men nok om det.binary-376046-699808 Små steg er steg det også. Tine har lagd en ny type Kefir som er produsert på ekte kefirkorn. Altså syrnet på gammelt vis og ikke fremstilt i laboratorium. Hvis denne trenden og higet etter økologisk mat blir en bevegelse er det kanskje håp for et bærekraftig landbruk og bedre dyrevelferd.  Det er et av mine dypeste ønsker for verden at denne trenden blir en reell bevegelse som kan skaffe oss forbrukere en renere og mer næringsrik hverdag. Og ikke minst; jo mer hjemmelaget og ekte mat vi lager, desto friskere blir vi (i enkelte tilfeller). Og selv har jeg kjøpt Kefir og blitt meget fornøyd. Så klag mindre, bruk forbrukermakten din mer! Og jeg går god for Kefir. Du trenger altså ikke være 80 år for å like den.

 

/ikke reklame eller sponset.