Mandag, Bron-Y-Aur og passista attitude

Her våknet jeg i dag. I hvitt sateng på laken av flanell. Jeg kommer ikke helt over hvor uslåelig den kombinasjonen egentlig er. Hver morgen når H reiser på jobb, kan jeg snu meg rundt og legge meg under begge dynene og slumre litt til før dagen starter. Som oftest i selskap med en brun labrador som kryper tett inntil. _DSC0833 De siste to ukene har jeg bladd gjennom disse bladene hver kveld før jeg sovner. De neste månedene blir det mye å gjøre her i huset og jeg trenger et kontinuelig påfyll av inspirasjon.

_DSC0836 Til frokost inntok jeg to enkle knekkebrød, den vanlige kaffen og en kombucha/kokosmelksmoothie med bringebær, jordbær og banan. Jeg hadde litt valnøtter og chiafrø i for ekstra fiber og næring. Syrlig og god. På bordet står den ene tomatplanten som ikke har fått plass i karmen. Litt fullt der nå. Den har fått selskap av noen hyacinter som jeg plukket med meg fra Oslo i går. Og som ikke fikk plass sammen med resten av buketten. Hurra for søndagsåpne florister!

_DSC0812 Her er buketten. Denne uka ble det en søndagsbukett da fredagen ble brukt til familie. Vi måtte nemlig ta farvel med en nær og kjær person. For meg blir en blomstrende bukett et symbol på et liv som er levd vel og lenge.

_DSC0821 Vi har ikke barn, men ikke tro at en hund ikke legger fra seg like mye rot. Stua vår vitner om en hverdag med liv og lekenhet. Puter med avtrykk og bamser som er spist på av en leken unghund. Jeg foretrekker det slik.

_DSC0826 På instagram fikk jeg en kommentar der det stod: "Liker at det faktisk ser ut som at det bor noen hos dere. Er så leii minimalistiske og skandinaviske hjem. Flotte detaljer og et hjem man kan kose seg i - og ikke et som er på utstilling". Hva slags stil man trekkes mot er opp til enhver, men jeg ble glad av at denne personen la merke til at jeg ønsker at hjemmet vårt skal se ut som et levende hjem. Og at vi som bor her bruker det. Og alle komplimenter gjør meg så smigret og ydmyk at jeg kan fysisk føle det innerst i hjertet.

_DSC0830 Her inne finner du ikke utstillinger og striglede kjøkkenbenker. Det er ikke meg. Men jeg finner stor inspirasjon hos de som er profesjonelle nok til å style huset før de tar bilder. Men de formidler også noe annet enn meg. For jeg finner mest inspirasjon i det hverdagslige, i det lille hverdagsrotet og kreative surret man legger fra seg her og der. A beautiful mess.

I helga var jeg i Oslo og danset på workshop med sambajentene. Vi hadde flydd inn en australsk sambadanser, Nubia, fra New York som lærte bort masse av sin kunnskap. Og vi lærte om alt fra å danse passista (som sambadronninger danser under de store karnevalene i Brasil), brasiliansk funk og afro. Vi tråkket langt utenfor egen komfortsone og ble tvunget til å ha en selvtillit (som mange av oss kanskje ikke har så lett for å vise frem til vanlig). I går var det vondt å ha armene hengende ned fra skuldrene. Men jeg kjente også at jeg kunne fortsatt i noen timer til hvis jeg bare hadde fått en liten pause og energipåfyll. Å ha funnet noe som gir meg så mye er en form for magi jeg ikke helt kan sette ord på. Nubia Quele er en fantastisk danser med en FANTASTISK energi! Se hennes show reel her. Og husk at du kan være med på sambatimer med oss hver mandag og onsdag hvis du bor i Osloområdet. Vi kan by på god energi, en herlig samhold og stor takhøyde. Dessuten har vi faktisk verdens fineste instruktør; Jenny Elizabeth Gjerløw. Vi har rom for mange flere på kursene! Mer info om Sambaexplosion Dance finner du her. (gratis reklame/anbefaling)

_DSC0843

 

Her skal jeg jobbe litt. Oppgavene skriver ikke seg selv, har jeg erfart. Og en blir ikke historiker av å lukke bøker, har jeg også hørt. Min nåværende oppgave skal drøfte de økonomiske årsakene som trigget den andre verdenskrigen. Veldig spennende tema. Og i en tid hvor det stadig publiseres ting om de tusen aspektene av Hitlers liv og lynne, synes jeg det er langt mer interessant å se på de sosiale og økonomiske årsakene til at verden ble som den ble. Det var det som fikk Hitler opp og frem. Ikke han alene. Men nok om det. Jeg skriver jo ikke en historieblogg. Selv om jeg ofte vurderer å skrive om diverse historiske temaer. Vi får se etterhvert. Men nå skal det jobbes. Ønsker deg en fin dag.

Dagens sang: Led Zeppelin - Bron-Y-Aur. En magisk instrumental.