Moodboard: Outdoor spaces

Ute skinner sola, og man kan allerede begynne å sanse at våren er i anmarsj. Jeg merker det på lukta. Den spesielle lukta som kommer når frosten sånn smått begynner å slippe tak i bakken. Og når grusen på veien kommer frem etter isen har smeltet. Det er den lukta av våt jord som gir meg det første stikket av at nå, nå begynner en ny årstid. Og vår betyr at vi kan begynne å flytte oss ut og bruke mer tid utenfor husveggen. I år får vi endelig konsentrert oss om uteområdet. Hagen her er ikke særlig stor, men jeg skal likevel utnytte potensialet så mye som tiden og budsjettet strekker til. Vi la allerede grunnlaget i fjor da vi la steinheller på baksiden. I år skal det bli en innskjermet bakgård som skjermer for innsyn både i selve hagen og underetasjen. For den er veldig eksponert for innsyn fra naboen bak oss.

Hagecollagejulianne Jeg ser for meg en bakgård hvor grønnsakene jeg har plantet kan høstes og tilberedes på den lille kjøkkenbenken jeg skal ha stående ved siden av grillen. Solmodne, søte tomater og knasende sukkererter forent i skjønn harmoni med saftige agurker og redikker. Jeg gleder meg særskilt til H har kommet fra den årlige fisketuren på Hardangervidda og vi kan grille ferskvannsørret i folie med en rømmeklatt, servert med en norsk sommersalat. Og jeg håper virkelig at hagen er frodig av blomster og grønne planter som gir fra seg deilige dufter. Og at sommeren er varm slik at vi kan gå barfot i gress. Ikke minst at vi får opp alt av gjerder slik at Balder kan gå fritt. Hagecollagejulianne2

Det er viktig for meg at både veranda og hage er et fristed som det er godt å oppholde seg på. Og det er viktig for meg at det er plass til de vi er glade i her. I fjor hadde vi noen fine kvelder med venner under lyslykter og kalde drikker. Og i år håper jeg på enda flere. Her er iallefall to moodboards med bilder jeg finner inspirerende for akkurat den planløsningen vi har på hage og uteområder. Ikke lenge igjen til vi kan begynne å sette opp uteområdet på baksiden. Og oppdateringer kommer underveis. Stay tuned!