Langsomme søndager

Obs! Obligatorisk morgenmusikk her. Hver søndag (nesten) er prosedyren den samme. Vi sover til vi våkner, strekker på kroppen og kjenner på den følelsen man får av å ha sovet lengre enn vanlig. Øynene er litt trege, kroppen er enda litt slapp, men likevel så uthvilt. Og før de første ordene er utvekslet blir den halvåpne døra dyttet opp av en hundesnute. Oppmerksomhet, takk! Tissetur next! Mens H trasker ut med en dansende, trippende hund, tar jeg på meg de romsligste klærne jeg kan finne og beveger meg mot andreetasjen.

_DSC0886 Frokosten varierer litt fra helg til helg. Men eggene er som regel alltid med i en eller annen form. Er de ikke økologiske vil jeg ikke kjøpe dem. Jeg blir ekstra rolig av å spise mat som kommer fra lykkelige dyr. På søndager er dagen alltid litt mer langsom enn andre dager. Etter lengre søvn kommer en litt lengre frokostprosess, etterfulgt av en lang spiseprosess og lengre samtaler om hvorvidt overnaturtlige fenomener er overnaturlig eller naturlig (jeg mener de er naturlige). Eggrøra skal helst stivne langsomt på svak varme i panna sammen med en klatt smør. Den blir alltid saftigere da. Kaffen skal være av den slow typen, og rundstykkene (fra boka "LAVFOFMAP" av Julianne Lyngstad) stekes etter en lengre kaldhevingsprosess gjennom natta. Juicen (dessverre ikke ferkspresset i dag), serveres best i en karaffel.

_DSC0890

Den langsomme frokosten blir mer glamorøs med enkle grep. Linservietter fra H&M, vintage porselen, og rundstykker som holdes varme i en uashamapose fra Keiserens Nye. Strø persille over eggerøra, bare fordi det ser finere ut. Litt melon, bare fordi det er sol ute, og fin pådekning bare fordi det føles bra. _DSC0897 I dag skal det gjøres flere langsomme ting som å vanne grønnsaker og planter, levere oppgave, sitte i solveggen med en kaffekopp, høre på soft jazz, cruise instagram for inspirasjon og se fremover. Ønsker deg en fin dag.