Det er ikke så viktig

"Det er ikke så viktig det der.." En tanke som slår meg støtt og stadig . Ambivalensen slår meg ofte. Enkelte ting er viktige i det ene øyeblikket, før de plutselig ikke lengre har noe verdi. Noen dager må oppvasken tas straks jeg står opp, mens andre dagen enser jeg ikke at den er der. Rot er ikke noe jeg liker, men jeg tåler den. Aksepterer den. Noen dager bedre enn andre. Men det er ikke alltid så viktig, det der å ha alt på stell til enhver tid. _DSC1313

Vi bor nå tross alt her. Aktiviserer oss, er sosiale og engasjerer oss i folk. Folk engasjerer seg i oss. Det er livet. I alle dens former og fargetoner. Og den siste tiden har det vært mye folk her. Akkurat slik jeg ønsker å ha det. De kommer ikke hit for å være på ustilling, eller for å se på et hjem på utstilling. Det skal være et hjem, et hjerterom, for deg og meg. Og sosiale liv setter sine spor. I skrivende stund har jeg sendt den siste gjesten hjem til Oslo med bussen. Minnene av to dager med hygge står på kjøkkenbenken i form av frokostservise.

_DSC1311

Så nei, det er ikke så viktig for meg. Det er ikke så mye å stresse over, det der rotet. Det viktigste er hva rotet har oppstått av. Stemningen som sitter igjen i veggene etter at de jeg er glade i har reist hjem. Minnene, følelsene og gleden over å ha hatt så fine mennesker i mitt hjem.

_DSC1302

At den siste uka har denne stua rommet to små jenter, to nære venninner, to kamerater, nærende samtaler og latter. Det er viktig det. Det er de tingene man husker. Ikke oppvasken som stod en halv dag lengre enn den skulle.

_DSC1275

Selv om han her gjerne kunne røytet litt mindre enn han gjør nå..

_DSC1268

Når man kan bruke en stille dag ved radioen til å bake focaccia til middagen, med de søteste cherrytomater og frisk rosemarin; da blir hjertet litt varmere enn til vanlig. At jeg kan bruke tiden ved kjøkkenbenken til å lukte, smake og skape. Det er viktig for meg, det. _DSC1277

Det er viktig å kunne å bruke god tid, en gang i blant, til å brygge cold brew over flere timer. Bare fordi det smaker så annerledes og godt. Og fordi man kan.. Uten fancy kaffeutstyr, bare med tiden og en trakt til hjelp. Tiden, det fineste redskapet man har. _DSC1281 Og ikke fordi man ikke kan bruke kortere tid, eller lengre tid på den der kaffen. Det bare passet så godt akkurat den dagen. Og det føles litt ekstra luksuriøst å kunne nyte ting litt saktere.

_DSC1288

Men også mest fordi jeg ser dere så sjelden. Og selv om jeg prøver å nyte tiden sakte når dere er her, så går den så alt for fort. Kanskje nettopp fordi dere er så viktige for meg.

_DSC1291

Og siden sist, har dere blitt tre. Tenk det. _DSC1292

Og hun har allerede preferanser, spennende lyder og evnen til å glede seg over ting. Ikke minst, ha evnen til å glede alle rundt seg. Så tidlig i livet. _DSC1294 _DSC1295

Og det at dere føler dere hjemme her hos meg, det er viktig for meg. At dere kan ta kontrollen på kjøkkenet og tørre å gå i skapene uten å spørre om lov, det er viktig for meg. Det er slik det skal være. Mitt er ditt. Det er viktig for meg, fordi dere er viktige for meg. Og hva rotet angår: et resultat av kjærlige stunder. Så det er ikke så viktig for meg. Det viktigste er at det er folk i livet mitt som tør å skape det.