My silver lining

10.juni klokken 14:30 var det offisielt: jeg har overlevd halve masterløpet. _DSC0966

Sist lørdag lot jeg og H alle bekymringer ligge og dro til Oslo for å høre på gratis konserter (nesten) hele dagen.

_DSC0979Uten pass til Balder måtte vi reise hjem tidlig, men tok det helt ut med piknik og en sekk full av deilige bær, oster og spekemat. Å kunne møte flere gode venner på samme tid gir meg så mye positiv energi at jeg bruker det som drivstoff i lange tider etterpå. Tenk så heldig jeg er, som har så mange å være glad i.

_DSC1027

Nå har huset begynt å komme så mye på plass at vi kan nyte det vi har skapt her. Småting gjenstår i løpet av sommeren: vi skal ha gjerde rundt tomta, så Balder kan løpe fritt. Noen blomster og hekker skal plantes. Men for oss, og hvertfall meg, er det hyggearbeid å regne.

_DSC1037

Første feriedagen min kunne endelig, også jeg, kose meg i sola. Ingenting sier sommerferie like mye som jordbær i fløte. Tykk, fet fløte i kombinasjon med søte bær. Uslåelig sommerkombinasjon som aldri går av moten.

_DSC1040

Søndag morgen reiste H på jobb på andre siden av planeten. Samme dag kom en svært betydningsfull person på besøk fra vestlandet. Faktisk, to betydningsfulle personer. Men den ene personen er helt ny i livet.

_DSC1061

Da vi bodde sammen i hovedstaden var kaféturer mandatory. Nå, som det går lange tider mellom hvert besøk, er de fremdeles mandatory, men kanskje mer viktig enn noen gang.

_DSC1064

På våre gamle, stamkafé på Majorstuen (som i dag er lagt ned), spiste vi alltid verdens saftigste gulrotkake og drakk verdens mest kremete chai latte ved siden av. Vi har fremdeles til gode å finne en kafé om kan tilby et tilsvarende tilbud, men stemningen blir tatt opp rett der vi slapp den sist. _DSC1068 Siden vi delte leilighet på Bislet og Frogner, har denne fantastiske dama funnet kjærligheten på vestlandet og fått to barn. Denne lille frøkna er det nyeste tilskuddet og fikk være med på jentetur til Kongsberg. Å, som jeg lever på disse stundene. Å, som vi har kost oss. Og å, som jeg savner å ha dette i min hverdag.

_DSC1098

Vi har ingen barn enda, og har ikke fått sosialisert Balder med mange barn foreløpig. Men det var en betryggende følelse å se at han var så forsiktig med dette lille mennesket. Og at hun noen ganger fikk en liten vask og beskyttelse fra disse gale damene som stadig skulle mageblåse. _DSC1120

I går fikk jeg besøk av to fine damer som ville lage en reportasje på vårt hjem. Med stor smiger har jeg takket ja til det tilbudet, og vi fikk en riktig så fin dag med kreativt arbeid på hjemmebane. Det er når jeg får lage komposisjoner jeg kjenner hvor stimulerende det er å jobbe kreativt. Tenk å kunne fått gjort lignende arbeid som levebrød.

_DSC1077

Lunsjbordet ble ikke en del av reportasjen, men vi hadde et lite opphold der vi spiste piknikbrødet jeg hadde tilberedt samme morgen. Tips: skjær av toppen av brødet, plukk ut innholdet og legg det pålegget du selv liker, lagvis, til brødet er fullt. Selv liker jeg en blanding av aioli, diverse kjøttpålegg, tomat, ost og rød pesto. Gjerne noen bunter med frisk timian. En veldig enkel måte å lage sandwich på til flere. Og det ser smakfullt ut når du skjærer brødet i skiver.

_DSC1073

Fotograf Irene løp rundt og ommøblerte huset (vel, nesten), mens Ann-Merete og jeg snakket om interiørtanker og filosofier bak hus og hjem. Veldig givende å dele tanker med noen som deler samme lidenskap. _DSC1128 Her kan du se en liten smakebit av stylingen jeg og Ann-Merete gjorde på uteplassen. Det var også veldig uvant å stå fremfor kameraet og ikke bak. Det ble hintet frem noe om å være fotogen, men i all forlegenhet tror jeg ikke på det før jeg ser det selv. _DSC1122 I morges kom regnet, og uteplassen er nå tildekt av en stor presenning. Men det var veldig gøy å kunne se på hvor fin den kan være når sommeren gjør sitt inntog. Her har vi hatt mange fine kvelder den siste tiden. _DSC1123 Siste besøkskvelden slo vi på stortromma med franske oster og spansk spekemat. Under lyktene spiste vi oss mette og mimret om de urbane tidene med dens oppturer og nedturer. Vi snakket om hvordan våre opplevelser har formet oss i dag og hva vi har lært. Hun har så mange gode refleksjoner som gjør det godt å snakke ut i de sene timene. På den samme måten vi alltid har gjort. Og når det er over kjenner jeg den sorgen over at det ikke er hverdagskost lengre. Jeg skal leve lenge på disse dagene hvor jeg har virkelig kjent på hvor godt det kan være å bare være tilstede. Her og nå.

_DSC1131

I dette øyeblikket hører jeg lyden av tre ting: regndråper som treffer asfalten, en hund som bromrer i søvne og pianojazzen som går som en lek gjennom radiohøyttalerne. Og dypt i magen min kjenner jeg på hvor godt disse øyeblikkene gjør for sjela. Og hvor mye de fyller meg opp med pågangsmot og positiv energi. Ha en fin torsdag.

<3