Siden sist

Bloggen har vært litt stille den siste tiden. Dog ikke glemt. Skribleriene har blitt nedprioritert til fordel for oppgaveskriving og eksamenlesing. Midt imellom lesing og skriving på masteroppgaven har vi jobbet med huset og hatt storfint besøk. Og selv om jeg ikke har skrevet så mye her inne har jeg iallefall prøvd å dokumentere tiden som har gått. Så her kommer et lengre innlegg fra meg til dere. album uten navn–03-2 17.mai ble feiret med en knippe fine venner som kom på en lengre frokost/lunsj. Vi dekket med hvite duker og pyntet bordene med hvitveis, løvetann og hegg. Flagget ble heist på verandaen og vi hadde strålende vær hele dagen. Med dresskledde og bunadkledde mennesker, kunne ikke dagen blitt noe annet enn bra. Hele koldtbordet forsvant sammen med en treetasjes pavlova og gulrotkake. 17.mai gjør folk sultne! album uten navn–05-2 Jeg har bakt flere surdeigsbrød etter en lang tid med gjennopplivning av starteren. Fint rugmel var tingen, og langtidshevede brød er definitivt lettere for kroppen å takle enn billige, kortidshevende brød fra butikken.

album uten navn–08 Jeg har pusset det gamle sølvtøyet jeg kjøpte på Brukthall Sinsen for noen år siden. Etter å ha blitt stående for seg selv over flere år, fikk jeg plutselig ånden over meg en kveld og pusset ved kjøkkenbenken mens jeg så på serier på Netflix. En veldig fin måte å koble ut hodet på. album uten navn–10 Omsider har jeg begynt å få opp bildevegg i stua. Og flere bildevegger skal opp i førsteetasjen. Det jeg liker godt med å ha en bildekollasje er at den stadig kan bygges på. Akkurat slik du selv vil. Og jeg skal fortsette å bygge på med store og små bilder etterhvert som tiden går. Jeg liker at en stor bildevegg får rommet til å føles større. Det er en herlig ironi i det å kunne fylle på med ting for å skape mer romfølelse.

album uten navn–12 Det gamle nattbordet har også fått tilhold i stua igjen. Mest for å forhindre at Balder drar med seg gardinene og legger seg inni hjørnet når han venter på at vi skal komme hjem. Samtidig synes jeg det bryter opp det moderne uttrykket og bidrar med mer rustikk til stua. Og det passer meg fint siden jeg trives best når det er en fin miks av nytt og gammelt.

album uten navn–14 Her om dagen, mens jeg satt på biblioteket og leste, var det som at hjernen nektet å ta til seg mer fagstoff. Flaks for meg er en bruktbutikk like ved, og jeg tok en velfortjent pause med litt vindusshopping. Jeg har lenge sett etter et rundt speil, og etter to minutter i butikken fant jeg nettopp det. Til snaue 40,- kroner. Med et stort speil under armen gikk jeg tilbake på biblioteket. Noen blikk fikk jeg fra andre studenter, men slikt kan man ikke bry seg med når man har gjort et kupp. album uten navn–15 Speilet har fått bosted over den blå sjenken. Jeg synes det ble riktig så fint.

album uten navn–16-2 Andre små endringer har kommet til her hjemme. Stadig flytter jeg rundt på små ting som speil og bilder, bare for å tilfredsstille det stadige behovet for forandring. Vitrineskapet har blitt flyttet fra spisestuedelen og straks ble det mer åpent. Nå vurderer jeg skinner i taket mellom stue og spisestue for å henge opp lange gardiner. H er enda litt skeptisk. Men det har han også vært til enhver forandring vi har gjort.

album uten navn–17-2 album uten navn–18-2 Denne nye, gamle lampa ble jeg rent forelsket i etter en skattejakt i kjelleren til svigers. Den måtte også bli med hjem under armen, og har nå fått både ny ledning, stikkontakt og bryter.

album uten navn–19 Det ene gjesterommet har blitt malt og er per definisjon ferdig. Men det skal få et eget innlegg når det har blitt ryddet og organisert slik vi vil ha det.

album uten navn–09 Andre ting som er (nesten helt) ferdigstillt er bakgården vår. Leveggen har kommet opp og mangler bare noe småplukk før vi kan si den er slik vi vil ha den. Per nå har vi en pallesofa, det gamle spisebordet vårt og trebenken som hagemøbler. For å skape litt steming har jeg brukt det jeg har kommet over av blomster. Jeg har mange ideer jeg gleder meg til å sette i gang med. More to come. _DSC0933

_DSC0934 På de varmeste dagene har det vært en berikelse å kunne søke tilflukt her bak. Jeg gleder meg til grillkveldene vi skal ha utover sommeren.

_DSC0938

_DSC0942 _DSC0944

For en tid tilbake stod jeg og svigermor og tapetserte tv-stua til den store gullmedalje. Nå kan jeg endelig vise den frem. Jeg har store planer for veggen bak sofaen som skal få en kollasje av fine postere som jeg har bestillt.  _DSC0905

_DSC0908

Rett ved huset vårt vokser tre, frodige syrinebusker. Den skal jeg forsyne meg iherdig av i ukene som kommer. Ingenting pynter så fint opp som velduftende blomster, og syrinene er så himla vakre. De sklir inn overalt.

_DSC0911

_DSC0915 Selv Balder må lukte litt på blomstene på denne årstiden.

_DSC0920 Nå har også sommeren slått til. Ikke bare med sol og varme, men med første sommermåned. Juni, velkommen skal du være. Da trengs det blondegardiner på soverommet og lett sengetøy. Vinduene står på gap hver dag og vi kan legge oss i luftede dyner. Gleder. Det er ikke mer som skal til. _DSC0924

Jeg føler det er godt å tenke på at vi ikke skal reise noe spesielt sted i sommer. Vi skal være her, i vårt lille rede og bare finne roen. Eksamensstresset har satt seg i magen min, og jeg merker jeg begynner å bli mektig skolelei. Jeg er klar for å bli ferdig, og jeg klynger meg fast til tanken om at det bare er et år til. Et år, så er seks års høyere skolegang over. Og jeg kan gå ut i verden og gjøre noe jeg har lyst til.

_DSC0928

Bloggen er for tiden et work-in-progress. Det nye designet trenger litt utarbeiding, og som dere sikkert ser har jeg hendene fulle for tiden. Men jeg kommer sterkere tilbake. Jeg må bare sprekke denne eksamensbobla først. Ønsker deg en nydelig sommerdag!