Tapetkjærligheter fra TAPETORAMA

//samarbeid For en tid tilbake fikk jeg æren av å inngå et samarbeid med Tapetorama. Jeg handlet hos Tapetorama tidligere, da vi tapetserte veggen i spisestua vår. Og jeg lette lenge etter tapeter som appellerte til min ubestridte forkjærlighet for 1800-tallets blomstermønster. Etter å ha blitt bitt av blomsterbasillen i barndommen, har jeg liksom aldri helt klart å legge den fra meg. Og gjennom de nyromantiske tapetene man finner hos Veronica, kan jeg finne tapeter nok til å fylle to gamle villaer. På veggen bak finner du Willow Boughs Minor av William Morris.

_DSC0985

William Morris var en del av kunstnermiljøet i London på 1800-tallet som brant for at kunst skulle være tilgjengelig for den vanlige mannen i gata. Dette var en del av hans sosialistiske politikk. I denne tiden hadde den britiske imperiet sin høyborg, med kolonier over store deler av verden. Morris fant inspirasjon i naturen, og flere av blomstermotivene i hans design er dessuten hentet herfra. I denne perioden var naturdykringen å finne over hele Europa, og derfor er også mange britiske tapeter inspirert av naturen i kolonienes tilholdsland. _DSC0994

For meg er disse tapetene en frisk pust i dagens iver etter minimalisme og rene linjer. Og jeg synes at tapetbruk er en vakker måte å forene det naturskjønne og moderne. Disse tapetprøvene er altså britiske design fra William Morris. _DSC0988 Vi har et lite rom igjen som skal være kombinert gjesterom og kontor. Det er dessuten et ønske om at rommet skal være tilpasset for å kunne brukes som barnerom i fremtiden, uten særlige endringer. Derfor ønsker jeg en tapet som kan virke rolig og dekorativ på samme tid.

_DSC0997

Tapetprøvene nedenfor er fra Sandberg og Eco. Den blå tapetprøven i høyre hjørne er Emma Von Brömssens design i samme kolleksjon som tapeten vi har i tv-stua vår. Tapetene fra Sandberg er nyproduksjon i kolleksjonen Flora Sandbergica, som for meg, tilfredsstiller iveren etter gamle blomstermønster. Skulle jeg hatt en nyproduksjon i gammelt design, er det nettopp en av disse to jeg ville gått for. _DSC1010

Jeg vet at mange tror at tapet med et så voldsomt mønster vil gjøre rommet både mindre og rotete. Men dette kan jeg understreke er en misoppfatning. Om du velger bare en vegg eller hele rommet er en smaksak, men å tapetsere hele rommet virker ofte langt på vei beroligende, enn bare en vegg alene. Dette er et utvalg av mine personlige favoritter hos Tapetorama, men sortimentet er bredt og inneholder tapeter som tilfredsstiller enhver smak. Du finner også tekstiler for den syglade. Kanskje vil du ha Marimekko til barnerommet? Eller kanskje vil du ha tekstiler fra Liberty du kan sy barneklær eller interiør til?

_DSC1002

Et nyttig råd når du skal handle tapet er alltid å handle tapetprøver først. Noe annet er risikosport. Farger og mønster kan variere fra bilder, på akkurat samme måte som maling. Når du så har bestemt deg for hvilken tapet du vil ha er det veldig viktig å regne ut hvor mange kvadrat veggene dine er og hvor stor mønsterrapport rullene har. Ut ifra dette vil du kunne finne ut hvor mange ruller du trenger, og deretter hva det vil koste deg. Det er vanskelig å vite nøyaktig hvor mye tapet du trenger, men på Tapetorama finner du også guide for å regne dette ut. Den finner du her.

Det er ingen tvil om at tapeter er den rette veien å gå hvis du ønsker å skape en personlighet i hjemmet ditt, som forteller hvem du er og hva du liker.

_DSC1013

Nå har jeg diskutert frem og tilbake med min bedre halvdel om hva som vil kunne passe til vårt nye gjesterom/kontor. Etter en del diskusjoner (for vi har ganske delte meninger om hvor fine alle disse gamle tapetmønstrene er), kom vi frem til at dette blir vinneren: _DSC1014

William Morris Chrystanthemum. I min lengsel etter det nyromantiske kombinert med det bohemske, er denne tapeten lett å se for seg som en god soveromstapet grunnet fargenes ton-i-ton. Og ja, jeg er nok i overkant inspirert av Anna Cate.  Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på dette rommet over sommeren. William, du er og forblir min store kjærlighet.