Tingenes tilstand

Familien min, og jeg, vi befinner oss for tiden i en form for skjærsild. Vi venter på svar og hodet kverner. Det har vært mange usikre momenter i livene våre siden inngangen av 2011. Da min pappa fallt om og fikk hjerneslag. Siden da ble livene våre snudd på hodet, og alt ble nytt. Og ikke nødvendigvis på en god måte. Men vi har stått med begge beina i utfordringene og kommet oss gjennom det. Men nå, nå er det annerledes. Og vi vet ikke hva som skjer. Så i kveld flyr jeg nordover for å være sammen med familien min på ubestemt tid. Siden jeg fikk en skjebnesvanger telefonsamtale sist uke, har jeg vært veldig apatisk og trist om en annen. Og det er i slike stunder at vennskap blir viktigere enn noen gang. Heldigvis for meg faller dette på en tid på året hvor folk har fri, og mulighet til å stikke innom på kort varsel. Så i går fikk jeg besøk av en venninne, som er en tidligere samboer av meg, og samboeren hennes, som også er en god venn av meg. Vennskap og kvalitetstid kan virkelig gjøre underverker for sjela. Jeg vet ikke hva jeg skulle gjort foruten.

_DSC1724

Latteren sitter løst, og humoren blir ekstra barnslig. Og det at man kan le når ting er tungt, viser at man faktisk kan beholde livskvalitet selv om livet av og til butter imot og blir tøft. Hadde jeg ikke hatt så fine venner, ville jeg aldri klart det alene.

_DSC1728

Og for meg er det terapi å kunne være vertinne. Det er en rolle jeg trives veldig godt i. Å kunne by på god mat, og særlig den man bruker lang tid på å spise sammen, er både sosialt og hyggelig. Og det å kunne føle at jeg tar vare på folk rundt meg, er også noe jeg føler hjelper på når jeg ellers må stå hjelpeløs på sidelinjen.

_DSC1729

I går ble det rekemiddag, med diverse tilbehør. Du verden, så godt.

_DSC1730

To veldig gode tilbehør til rekemiddagen er en skalldyrdressing og hjemmelaget hvitløksmajones/aioli.

Aioli:

 • - 2 eggeplommer
 • Solsikkeolje
 • 1-2 ts dijonsennep
 • 1-2 ss hvitvinseddik
 • 1 hvitløksfedd, finkuttet
 • Salt og pepper etter smak
 • Litt sitronsaft

  Bruk håndmikser. Pisk eggeplommer, eddik og sennep sammen på høy hastighet. Hell deretter solsikkeoljen i sakte mens du fortsetter å piske. Jeg foretrekker å piske på høyhastighet hele tiden mens jeg heller oljen i. På den måten får du i gang emulsjonen, og unngår at egg og olje skiller seg. Hvis skaden har skjedd, må du starte på nytt. Jo hardere jeg pisker og saktere jeg heller oljen i, desto fyldigere blir den. Og jeg liker at majonesen blir fyldig. Når du er ferdig blander du i finkuttet hvitløksbåt, salt og pepper. Og sitronsaft. Majonesen blir best når den får stå i noen timer.

Skalldyrdressing (på slump):

 • 1 del majones
 • 1 del rømme/creme fraiche
 • 1 ts disjonsennep
 • 1 stor bunt dill
 • 1 stor bunt gressløk
 • 1 lite fedd hvitløk
 • salt og pepper etter smak

Bland sammen majones, rømme, sennep og ha i finkuttet dill, gressløk og hvitløk. Smak til med salt og pepper og la stå i noen timer. Smaker helt fantastisk til både reker, kreps og krabbe.

_DSC1732

Det er disse tingene og stundene som gjør det verdt å være sterk. Som gjør livskvaliteten bedre. Disse små gledene. 

_DSC1734

Og av og til, når jeg ikke følte for å være en del av samtalen er det godt å bare kunne trekke seg tilbake og overhøre på det som blir sagt. Bare lytte, være tilstede og vite at man ikke er alene.

_DSC1738

Så nå reiser jeg hjemover da. Plutselig og uventet. Men det er greit det også.