A kitchen list

Dette innlegget er inspirert av dette og dette innlegget. Mamma sa noe om at det var viktig å utfolde meg kreativt i denne perioden vi er inne i nå. Og det å skrive kreativt, tenke annerledes og gjøre litt andre ting. Denne dagen er det kjøkkenet som får et lite oppkok av bilder og presentasjoner. _DSC0680

Koppen det er best å drikke av Den grå koppen fra Indiska som jeg fikk i 25-årsgave fra Hanne og Sindre i 2013. Den tar seg så fint ut på frokostbordet, og jeg elsker å drikke kaffe av den.

_DSC0686

Den fineste skåla Disse to skålene er helt nye. Jeg fikk dem faktisk i dag av vennegjengen min i Tønsberg, som en del av en liten oppmuntrende gave på bakgrunn av den siste tidens hendelser. Jeg ble helt varm i hjertet og fikk klump i halsen. De kommer til å bli godt brukt fremover. Også fordi jeg synes de traff spikeren på hodet på mønster og design. Det er ganske tydelig at vennene mine kjenner meg. <3

_DSC0693 Skåla det er best å spise av Jeg er veldig glad i denne skåla, som jeg fant på et bruktmarked for en tier. Jeg tror ikke den er så gammel, men jeg synes den er veldig god å spise thaisuppe av. _DSC0704

Hva som står på hyllene en nesten ikke kan nå Juicemaskinen, blenderen, en gammel kjøkkenvekt jeg fant på brukten (og som ikke funker), noen vaser, norgesglass og karafler. Ting som ikke brukes hver dag.

_DSC0708

En favoritting fra kjøkkenet Denne porselenkanna kjøpte jeg for noen dager siden for en femtilapp. Jeg kom inn åtte minutter før butikken stengte, så blomstermotivet, kjøpte kanna og gikk ut. Gleder meg til å ha kaffeselskap og servere kaffe av denne.

_DSC0714

Hvordan lager du helst kaffe Det kommer an på tid, dagsform og behov. Oftest med Moccamasteren, med nykverna bønner og fuktet kaffefilter. Til lange helgefrokoster bruker jeg slow-brew, og når jeg trenger eksamens/lesingspepp, lager jeg gjerne ti kopper med espresso til meg selv. Men jeg bruker alltid, alltid kaffekvern uansett hva slags kaffe jeg lager. Og den bør være sterk.

_DSC0730

Hvordan tallerkene ser ut Det er en salig blanding mellom hvite IKEA-tallerkener og brukt porselen fra svigermor og brukthandelen. Jeg får nok aldri nok av blomstermotiv på porselen, og synes det er kjedelig å spise mat av helt hvite tallerkener. _DSC0734 _DSC0743

Bilde av innholdet i kjøleskapet Det er ikke så spennende akkurat nå, ettersom vi måtte kaste ut halve innholdet etter et lengre, uventet opphold i nordnorge. Men som regel har vi økologiske egg, gresk/tyrkisk yoghurt, grønnsaker og rotfrukter, Heinz ketchup, hjemmebrygget øl og parmesan i kjøleskapet. Alltid.

_DSC0754

Tre ting fra altmuligskuffa Et spill - "rock's, paper, scissor, lizard, Spock", som vi fikk i gave til jul. En bonsai-saks og en sigarlighter.

_DSC0757 Bestikkskuffa Ikke veldig spennende.

_DSC0764_DSC0765 En kjekk gjenstand Denne flaskeåpneren. Så fin at den får lov til å henge fremme mens de andre blir gjemt bort i skuffene.

_DSC0767 En ting jeg skulle blitt lei meg for hvis den hadde fallt i gulvet Surdeigsstarteren min. Jeg er ikke den flinkeste surdeigsmammaen som finnes, men jeg er veldig glad i den fordi jeg jobbet hardt for å lage den slik at den skulle virke på ordentlig vis. Det hadde vært utrolig fælt hvis den hadde fallt i bakken og blitt ødelagt. Jeg har allerede hatt den siden november. Så jeg har allerede rukket å ha den en stund.

Så, det var en liten rundtur i kjøkkenet vårt! Håper du likte innlegget!