Kafétips i Lofoten

Svolvær: Denne kafeen ble startet av min bestevenninnes mamma for noen få år tilbake. Hjerterommet, som den heter, er en meget unik perle midt i hjertet av Svolvær. Her har Lena tatt den helt ut med fargesprakende detaljer og hjemmelaget mat.

_DSC0580

Det var ren gjensynsglede da jeg kom inn i kafeen. Ja, du verden så deilig det er med den nordnorske kulturen der man bare setter seg ned helt uformelt og skravler til krampa tar deg. Heldige meg som kjenner eieren. Så kunne vi snakke om tankene og drivkraften bak kafeen. Og på tampen fikk vi servert nykokt fiskesuppe og hjembakt brød. Makan, som de sier.

_DSC0582

Ja her kan man aldri se seg helt tom. Det skjer noe overalt. Og du kan enten sitte inne i damesalongen (som er et eget rom), eller sitte i den knallrosa dagsenga. Som for øvrig er stappfull av puter som Lena har sydd selv. Og det meste her inne har faktisk Lena lagd selv, for hun er en kløpper på bruktfunn og redesign.

_DSC0586 _DSC0588

Hjemmelagde kaker, fiskesupper, egen frokostmeny, sandwicher, steinovnsbakt pizza, kaffe og/eller iste servert i syltetøyglass med sugerør. Jeg elsker særpreget hun har fått til her inne, og det vil definitivt være et besøk man husker. Og når du har spist, kan du jo enten nyte kaffen i kafeen, eller ta den med i en kopp og ta en promenade langs kaia og trekke inn sjølufta.

_DSC0602 _DSC0599 _DSC0593

Henningsvær:

Her kommer dokumentasjonen til kort på grunn av regnvær og ekstreme mengder med turister. Det var faktisk så fullt av vi stod i kø for å få bord, og de hadde ikke kapasitet til å servere alt fra menyen. Besøket på Lysstøperiet var svært hyggelig til tross. Og jeg tror nok at det er enda bedre utenfor turistsesongen. _DSC0610 _DSC0614 _DSC0617 _DSC0620

Jeg er jo oppvokst på et sted der det ikke står mange særegne bygg igjen, på grunn av krigen. Men det som er så fint med å besøke Lofoten er at alle små fiskevær har sin egen unike identitet. Og det er så forfriskende og så deilig å stadig oppdage slike små perler i eget land. Og det lofotingene skal ha skryt for, er måten de klarer å ivareta egen kultur. Både gjennom museum, fotoutstillinger, kunst, tilbudene for å bruke naturen (både på hav og land). For ikke å snakke om maten! _DSC0623 _DSC0626

Lysstøperiet er litt lengre opp i gata, bak det treet. Da jeg skulle ta opp kameraet for å ta bilde kom det et voldsomt regnskur. Husjameg!

Inne på Lysstøperiet får du kjøpt nystøpte stearinlys, interiør, god kaffe, steinovnsbakt pizza og verdens største kanelsnurrer!

_DSC0634 _DSC0631 _DSC0628

Jeg skulle så gjerne ønske at jeg fikk tatt flere bilder, men det var så mange mennesker her at det ville ikke vært lett å skape noe helheltsinntrykk på interiør eller annet. Her måtte jeg bare opp med kameraet akkurat idet det ikke gikk for mange forbi. Du kan jo se flere bilder her og her. Men vi spiste et herlige sandwicher, spiste den saftigste brownieskaka og napoleonskake. Baristakaffe gjør ikke stedet noe mindre attraktivt heller. Et sted jeg gjerne vil besøke igjen og igjen. Men kanskje når det er mulighet for å reise seg opp fra stolen uten å kræsje i personen bak og søle kaffen i fanget (slik som Håvard gjorde!). Men vi får konkludere det slik: en meget populær plass!