Lopper, porselen og kafé

Hva som er terapi? Vel, det kan være så mangt. Og for meg kommer terapi i mange former. Det være seg en treningstur, en tur i fjellet, en time med yoga.. Eller... Sånner ting som å dra på kafé, og kanskje helst en kafé som har bruktbutikk i samme lokale. Da er jeg solgt. _DSC1852 I forgårs dro jeg og mamma inn til byen for å titte litt rundt etter porselen og smånips. På havna i Narvik er det en helt formidabel bruktbutikk som er drevet av et atføringssenter. Agenda, som de heter. Og som jeg bare måtte driste meg til å si til personalet, så er denne butikken og kafeen den eneste kafeen med særpreg i hele byen. Så den er definitivt verdt å besøke hvis du er i området. _DSC1855

Jeg har vært kjær i rosemalt porselen siden barndommen. Og det er alltid det første jeg ser etter. Og jeg synes ikke det er nødvendig å lete etter sett, for jeg liker å ha flere unike tallerkener og kopper. _DSC1857 Det siste året har jeg vært på leting etter blått porselen. Dette settet hadde blitt med meg (ja, jeg vet jeg nettopp sa at jeg ikke vil ha sett, men se på det da!), hvis det ikke hadde vært i en prisklasse for seg selv. Denne tekanna var litt for overpriset for meg, men var akkurat en slik en jeg er ute etter. _DSC1864 Denne lampa kunne jeg gjerne pakket ned i kofferten min hjem til Kongsberg!

_DSC1867 Kan jeg få lov å gi litt kritikk til lokale aktører i Narvik? Jeg drister meg til det. Denne kafeen er (etter kafestandardene jeg har sett i alle andre byer), den eneste kafeen jeg synes har særpreg og høy hyggefaktor. Det denne kafeen mangler av baristakaffe, tar den igjen på sjarm, interiør, fantastisk utsikt og shoppingmuligheter. Skjerpings til andre i Narvik. Det trengs flere slike kafeer med særpreg utenfor kjøpesenterene, som bidrar til å utvide kulturtilbudet. _DSC1874 _DSC1877 _DSC1880 _DSC1883 _DSC1886

Og det beste av alt? Alt kan kjøpes! _DSC1891 Denne utsikten er en del av opplevelsen hvis du er heldig med været. Å sitte på kaia med en deilig lunsj er alt jeg trenger på en nordnorsk sommerdag. Her ut mot stedet jeg er vokst opp.

_DSC1892 Mamma synes også det er stas med kaffe på kaia.

Fangsten bestod av blått porselen og noe sølvtøy, som skal pryde kjøkkenhylla vår.

_DSC0258 _DSC0255 _DSC0252

Nå er vi i Lofoten og storkoser oss mellom hav og fjell. Jaggu har jeg ikke gjort noen loppefunn her også? Innlegg om Lofoten kommer. Ønsker deg en nydelig torsdags kveld.