Recipe: Fish tacos

_DSC0071 Denne varianten er en enkel vri på helgetacoen (eller hverdagstacoen, om du vil). Den har ikke mange ingredienser og har en litt annen smakssammensetning enn vanlig "norsk" taco. Men den er ikke vanskeligere eller mer tidkrevende enn den vanlige sorten med kjøttdeig, oppkutting av grønnsaker osv. Så den er definitivt verd å teste ut. Det er dessuten en fin måte å inkludere mer fisk i kosten på.

Så enkelt kan det gjøres:

Du trenger ca 400g toskefilet, kuttet i lange biter (på tvers). Denne panerer du, først i mel (med litt salt og pepper), så i noen sammenvispede egg, og deretter i griljemel. Jeg anbefaler å bruke en liten dæsj smør og en liten klunk olje i pannen. Stekes på middels høy varme. Da får fisken en fin stekeskorpe.

Tilbehøret er en sriracha coleslaw. Til den brukte jeg to typer kål: en vanlig knutekål og en rød knutekål. Disse kuttet jeg i strimler (jeg brukte 1/3 knutekål til bare meg. Og det var mer enn nok). Jeg kuttet så et par gulrøtter i staver sammen med ca 1/3 rødløk og hadde alt i en bolle. Jeg vendte inn 1/2pk majones, en ss sriracha saus og en ss soyasaus.

Det var det. Jeg serverte fisken på maistortillas med en liten limesprut, noen skiver avocado og masse koriander. Her har du fusion, asiatisk og mexikansk streetfood servert rett hjem i stua.

Bon apetit!