Sunday stories

Det er så rart å være alene hjemme. Faller det ned fra kjøkkenbenken, kommer det ingen hund løpende for å spise det opp. Vannskåla trenger ikke påfyll, ingen skal ut og luftes og ukesmenyen må forberedes til en person. Og det er noe jeg ikke har vært vant til å gjøre på en stund. Men det er alltid noe å fylle dagene med. _DSC0016

Jeg har forresten satt som mål å ta flere bilder av meg selv. Noe jeg er alt for dårlig til. Og det tror jeg at fremtidige meg kan komme til å sette pris på. Jeg bor forresten i disse snekkerbuksene for tiden.

Lørdag morgen satte jeg brøddeig. Etter jeg kjøpte økologisk mel på Schneider Urt fikk jeg ånden over meg og bestemte meg for å se om jeg merket noe forskjell fra vanlig mel. Noe jeg merket betraktelig stor forskjell på. Man skal ikke kimse av økologiske varer, for dette responderte surdeigen veldig godt på.

_DSC0115

Senere gikk jeg ned til byen for å handle middag, drikke kaffe og møte en venninne. Tusen gikk selvfølgelig til favorittstedet i byen; Kåre João. Og jeg trives best ved vinduet, der jeg kan observere mennesker som prater og stresser avgårde når jeg har satt mitt eget liv på pause. Og jeg må ha islatte. Helst en dobbel.

kåre3 kåre lågen

Etter å ha møtt F og diskutert bryllup og økologisk hudpleie, gikk jeg hjem og stanset innom Asiabutikken. Jeg hadde bestemt meg for at jeg skulle lage ferske vårruller på søndag, og hvis man skal ha rispapir bør man aller helst kjøpe dem på en asiabutikk. Små, få ark koster 60kr på Meny, og her koster større og flere 19,90kr. Galskap. Skjønn det den som kan. Dessuten er det triveligere å handle hos folk som har nok tillit til å la kundene betale senere hvis de har glemt lommeboka, som pakker varene i posen for deg, eller som selger frukt som faktisk smaker noe. Og alt det finner man her. Hadde jeg hatt mulighet skulle jeg bare handlet her. asiabutikken2

Da jeg kom hjem, re-arrangerte jeg buketten jeg kjøpte for noen uker siden. Solsikkene hadde begynt å dø, men resten av buketten var intakt. Så jeg byttet ut solsikkene med noen georginer og nelliker.

_DSC0039

Og buketten ble satt i en ny vase på aviskurven jeg kjøpte på loppemarked på fredag. Tenk at den ble min for noen få kroner. Jeg blir aldri lei av kuppene en kan gjøre hvis man bare leter og snoker litt gjennom brukte skatter.

_DSC0044 _DSC0049

Jeg bestemte meg for å lage fish-tacos på lørdag. Og ja, det høres mer komplisert enn det faktisk var. Oppskrift kommer.

_DSC0071

Hele kvelden ble tilbrakt i mitt eget selskap. Og det var første lørdagen på så lenge jeg kan huske at jeg var helt alene. Og første lørdagen på enda lengre at jeg har vært alene hjemme uten at en brun labrador har hoppet opp i senga og snorket meg i øret. Men det har også vært første lørdagen på lenge at jeg har følt på hvor sterkt jeg har trengt å være alene en bitteliten stund. Selv om det tidvis har føltes tomt og merkelig. For det kjennes så viktig å finne sitt eget senter når det er stille. Der hvor bare en selv kan gå inn for å hente frem gode tanker og bearbeide de dårlige.

_DSC0093

Da jeg var i tenårene, og gammel nok til å være alene hjemme i helgene, gjorde jeg dette hver uke. Jeg husker at jeg syntes det nesten ble litt for mye, og ønsket at jeg hadde noen å dele alene-helgene med. Livet er litt merkelig sånnsett med alle kontrastene. Men jeg er glad jeg gjorde meg opp den erfaringen med å like å være alene. For det er så stor forskjell på å være alene og ensom. Jeg er heldigvis ingen av delene. Og jeg har forstått at det er slettes ingen selvfølge at mennesker liker seg i stillheten. Men i stillheten finner jeg også tilbake til musikken. I går var Agnes Obel veldig kjærkommen.

_DSC0141

Morgenrutinene i helgene er sjelden unnvikende selv om jeg spiser alene. Og det er ikke så mye mer ekstravaganse som skal til enn å drikke kaffen i en porselenkopp(er). Som jeg apropo også fant på fredagens loppemarked for 30 kroner.

_DSC0135

Etter 24 timers kaldheving eltet jeg brøddeigen som hadde hevet som bare det. Jeg kommer til å fortsette med økologisk mel i surdeigen nå som jeg ser hvor bra det fungerer.

_DSC0121

Et tips (som jeg er helt hektet på) for deg som ønsker mindre kjemikalier i husholdningen: hjemmelaget universalvask som lages av vann, sitron, edikk (7%) og natron. Er du som meg som får tørre hender og har litt allergi, er dette helt perfekt. Og for å få litt ekstra god lukt hadde jeg et par blomster og revet sitronskall sammen i blandingen. Perfekt for å rengjøre blanke overflater, som glass og induksjon/keramisk topp.

_DSC0096

Omsider ble brødene ferdige. Et ble laget i jerngryte og et ble laget i brødform. Luftige og saftige. Kaldheving er tingen.

_DSC0163

Utpå ettermiddagen kom Jeanette på middag og film. Og ensomheten ble til tosomhet. Det er slik man kaller balanse, tror jeg.

_DSC0167

Og i morgen begynner skolen igjen. Etterfulgt av dans. Jeg føler meg ikke helt klar. Hvor ble sommeren av? Samtidig føler jeg litt på at jeg gleder meg til sommeren er forbi. Høsten kan bare komme nå. God natt til deg.