Valgets kvaler: tapet

Denne høsten har vi bestemt oss for å ta fatt på det siste gjesterommet, så det kan brukes. I vår bestillte jeg tapetprøver så vi selv kunne se hva som passet inn i huset. Og selv om jeg allerede hadde bestemt meg på forhånd om hvilken tapet jeg liker best, ønsket jeg gjerne å se på valgmulighetene. _DSC0250

William Morris har jeg forelsket meg i for lenge og lenge siden. Så han havnet i semi-finalen over alle tapetprøvene jeg bestilte.

_DSC0238 _DSC0234

Jeg har irritert meg lenge over at jeg ikke får det uttrykket jeg ønsker i den typen hus vi bor i. Spesielt siden min interiørsmak befinner seg et sted mellom det nyromantiske, art-deco og modernistiske og industrialiserte. Og derfor er spriket mellom de periodene og den moderne funkisboligen vi har ganske stort. Men vi har vel allerede gått inn i dette boligprosjektet med den viten om at dette huset er en mellomstasjon til den dagen vi trenger større plass. Og da vil nok valg av hus bli noe annerledes. Så jeg øver meg her i mellomtiden, og gjør huset til noe eget. Disse typene tapet er veldig forskjellig i stil fra den typen hus vi bor i. Og siden jeg ikke klarer å bli fortrolig med den scandinaviske stilen som veldig mange i Norge elsker, kjører jeg mitt eget løp. Til det lille soverommet har vi valgt og bestilt Chrysanthemum som er inspirert av den orientalske "besettelsen" det britiske imperiet var i under dets storhetstid. Det er den lille tapetprøven du ser lengst til venstre.

_DSC0243

Selv befinner jeg meg i en tapetbesettelse og vurderer å tapetsere denne veggen også, da den ikke egentlig har noen særskilt funksjon og ser utrolig kjedelig ut naken. Dessuten klarer jeg aldri helt å bli fortrolig med det jeg plasserer fremfor den. Enten det er et bord, en plante, eller et bilde. Jeg har hatt mange slike runder med flere vegger i dette huset. Og derfor blir jeg innredningsmessig frustrert. Har du noen gang opplevd å ha slike rom du aldri blir helt klok på? Det gjør iallefall meg passelig tullerusk.

_DSC0254

Nå gleder jeg meg til å ta fatt på det lille rommet, så det kan bli et flerfunksjonelt rom; kontor, gjesterom og et lagringssted som ikke er preget av kaos. Og som ikke minst er pent å se på. Stay tuned for fortsettelse!