Drømmen om et hjem

Det skrives, korrigeres, korrekturleses og tenkes. Det knaker, det sukkes og det pauses.Og det har jeg valgt selv, ved å være masterstudent. Men jeg er så nærme målstreken, tenker jeg. Snart er jeg fri til å gjøre det jeg ønsker. Og jeg drømmer hardt. For drømmene mine, de får ingen ta. Å lytte til sunn fornuft er jeg ikke alltid like flink til. Og sånn driver den indre kunstneren meg fremover. Visjonæren, den kreative siden i meg. Og jeg vet hva jeg vil ha. Men ikke alltid hvordan jeg skal få det til. Jeg bare vet - en dag, så skal jeg ha det slik. Også stoler jeg på prosessen og reisen dithen.

I dag er en slik dag. Jeg trenger å stoppe opp for å drømme litt. For å motivere meg selv til å fortsette. Og i det siste har det vært tanken om å skape et hjem (igjen), som driver meg fremover. Men ikke bare et hjem. Et sted der vi kan bo i mange år. Ikke en mellomstasjon. Men hjemme. Der vi skal bygge å bo. Og hvordan ville det sett ut, mon tro?

4491873

Det skal møte oss med gamle, historiske fliser i gangen.

4491933

.. og profilerte lister i taket.

4491909

Hvis vi får tak i en gammel kakkelovn, sier jeg ikke neitakk. Om så bare for pynt.

4491897

Det skal ha en kjøkkenbenk med steinplater. Helst i marmor. Og hvite fliser på veggene. Gjerne opp til taket.

4491955

Og spisebordet skal romme familie og venner. Og gjerne noen til.

4491957

Og her skal vi sitte samlet. Om det så er for å le eller gråte. Bare vi er sammen.

4491927

Vi skal sove under høyt tak, ved siden av dype vinduskarmer. Og vi skal tulle oss inn i mykt linsengetøy om sommeren, og sateng om vinteren.

4491921

Og tregulvene skal knake litt når vi setter foten utenfor sengekanten.

4491937

På badet skal vi finne roen. Enten vi dusjer, man sminker seg, eller ... ja.. det man ellers gjør her inne

4491939

Og helst skal det stå en frisk blomst på vasken hver dag (men det vet vi jo ikke alltid går). Og servanten kan gjerne være i en gammel kommode. Jeg er ikke fremmed for originale løsninger.

4491941

Og etter trening, en tidlig morgen, eller en lang dag, er det godt å stille seg her. Under rennende, varmt vann.

4491951

Mens det kreative hjørnet er hjem for nye ideer og har takhøyde for morsomme påfunn.

Og slik forsvinner jeg av og til inn i drømmen om et eget hjem. Med egen hage. Helst litt avsideliggende og usjenert. Men med mye hjerterom, plass til alle og enhver og med personlig uttrykk. Men plutselig er drømminga over, og jeg må hive meg tilbake i skrivejobbinga igjen.

Bildene er lånt fra Entrance Fastighetsmäkleri.