Siden sist

De siste dagene har vært en svært lite produktiv periode. Egentlig. Men det har vært mye reising mellom byer, jobbing med skole og vi har begynt å sette opp gjerde rundt hagen. Jeg må innrømme at det blir en sann glede å få rammet inn vårt område, siden vi bor svært tett i nabolaget vårt. Vi fikk dessverre ikke gjort alt vi skulle i sommer på grunn av gitte situasjoner. Og det er greit. Sånn må det bare være. Men det er veldig godt å få satt i gang med de prosjektene nå.I helga fikk jeg fintbesøk fra Kaja, som kom over fjellet for å løpe KK-mila. Noe jeg skulle vært med på, men ikke hadde overskudd til å være med på likevel. Men det ble fint med litt avklimatiserende besøk som tok fokuset vekk fra oppgavemas og hverdagens små og store utfordringer.

_DSC0557

På søndag dro vi på en bypromenade til Drammen. Bare for å drikke kaffe, spise litt lunsj og vandre rundt i sola.

_DSC0569

Vi gikk vandret rundt på begge sidene av elva, men endte til syvende og sist opp på Jovialen. Et av mine favorittsteder i Drammen.

_DSC0568 Det er godt å bare vandre rundt for så å sette seg ned og diskutere livet over en kaffekopp med bladmønster i.

_DSC0565 Vi var også innom Joe & The Juice for å litt væskepåfyll i varmen. Tenk å ha sommer så sent på året. Blir aldri helt klok på klimaet i Norge.

_DSC0561 Dagene innimellom har gått veldig fort. Og jeg har vært forholdsvis lite aktiv på sosiale medier (i forhold til ellers). Og jeg kjenner det er viktig å ha regelmessige avbrekk og pauser. Men så, på onsdag dro jeg inn til Oslo litt tidligere enn jeg pleier, for å få litt energipåfyll før dansetreningen. Noe jeg sårt trengte. Så jeg møtte Dag på Grünerløkka og gikk videre opp til Vulkan for å ta en liten matbit på mathallen.

_dsc0576

Jeg hadde enda ikke vært innom mathallen. Og for meg var det et lite Mekka. En flust av kortreist, økologisk og naturlig mat. _dsc0579

For ikke å snakke om at jeg elsker disse murveggene. Minn meg på at jeg skal ha en vegg av teglstein i mitt neste hus!

_dsc0584 _dsc0586 _dsc0589 _dsc0595 Etterpå dro vi rett over veien til Hendrix Ibsen for en kaffe. En sinnsykt kul plass for den som digger vinyl, kaffe og mikrobryggeri øl.

_dsc0599 _dsc0603 _dsc0608 Og etter vi følte vi hadde sittet lenge nok, gikk vi ned mot Schous Plass igjen. Men først gikk vi innom en bruktbutikk på Evangelistsenteret, som ikke imponerte veldig. Ikke bare fordi det ikke var nevneverdig mange skatter å oppdrive, men også fordi selgerene satt med beina på disken og kranglet høylytt med en kunde. Ikke veldig varm og velkommen stemning, spør du meg. _dsc0613 Jeg fant et glassbord jeg gjerne kunne hatt i stua. Bare synd jeg ikke kunne brette den sammen og legge den i sekken! _dsc0611 Da vi gikk videre snakket vi om hvor nærme leiligheten til Dag lå til Oslo Botaniske Hage. Så vi gikk dit. Til parken altså.

_dsc0623 Det var litt sent på året, så mange av plantene hadde blomstret av. Men jeg ble veldig imponert over Oldemors Hage, som er en sansehage for demente pasienter. Her inne, bak brune stakittgjerder, har de samlet en rekke gamle og tradisjonelle hageplanter som har som hensikt å vekke minner og gode assosiasjoner hos demensrammede mennesker. Et vakkert tiltak og samtidig utrolig trist. 

_dsc0631 Hadde vi hatt tid skulle vi tatt en kaffekopp også her. Jeg elsker å oppdage nye kafeer. 

_dsc0633 _dsc0636 Jeg blir faktisk litt flau over å ha bodd i Oslo i flere år, men aldri satte mine bein i denne parken. Hit skal jeg igjen og igjen og igjen. _dsc0639

Det er deilig med slike dager. Men nå skal jeg trekke meg litt tilbake og hente inn energi. Noe man må gjøre av og til i hektiske perioder. Jeg sitter mye med hodepine akkurat nå, så det er et sikkert tegn på at jeg må roe litt ned. Finne tilbake til stillheten og legge elektronikken unna i noen timer. Jeg anbefaler deg å gjøre det samme. Husk å ta pauser!