Spisestueforandringer

Noen ganger kjenner jeg det bare. Men jeg kan ikke forklare hvorfor, eller hva. Det bare ligger der. Helt latent inni meg, som en kløe som ikke blir borte. Ikke før jeg begynner å flytte på ting. Det er det der behovet for forandring. Og det er en rød tråd der. Den kommer alltid når det skjedd noe i livet mitt som jeg ikke kan kontrollere. Denne gangen er det han som er bortreist. Jeg sliter litt med det. Er ikke helt vant til å være fra han så lenge. Huset føles tomt. Er det behovet for forandring, eller behov for kontroll? Kanskje litt av begge deler? Kanskje er det slik at når jeg ikke kan kontrollere omgivelsene, må jeg kontrollere noe i hjemmet. Denne gangen var det andreetasjen som fikk kjenne på den indre kløens vrede.

_dsc0899

Denne sjenken har litt av en fortid. Den har blitt malt en, tro eller tre lag, hatt flere hjem i nord og nå har den fått bosted i sør. Den har blitt reddet fra skrotskjebnen (av meg), blitt heist opp en veranda av tre menn på seks paller, ved hjelp av to tau, fått fjernet de rustne låsene ved hjelp av en halv baufil og en (passelig bedugget) kamerat av H en sen sommerkveld. Og etter et år i stua, fikk jeg lyst til å flytte den til vinduet i spisestua.

_dsc0901

Riktignok fikk jeg en kommentar om at den gjorde seg langt bedre der den stod før. Og det er ikke feil, men jeg synes forsåvidt den gjorde seg bra her og. Uttrykket ble noe annet her inne. Nå synes jeg spisestua ble litt "lunere".

_dsc0909

En kopp te, takk!

_dsc0918

Og nå synes jeg det er tid for å dele tekoppen med han som er bortreist. Kanskje på tide å komme hjem nå, Håvard? For hvem vet hvordan huset blir seende ut hvis han må være borte lengre? Kommer soverommet til å være på badet? Kommer stua til å være på gjesterommet? Who knows?

_dsc0940

I sommer fikk jeg en snap fra en venninne, med bilde av en sjenk. En tom sjenk. "Si hva jeg skal ha på denne!" Og dette er noe jeg selv synes er litt tricky noen ganger. Hvordan arrangerer og innreder man en sjenk? Jeg har nok omorganisert denne sjenken flere gang enn jeg har ommøblert samtlige rom i huset. Men jeg har opplevd den siste tiden, at hvis du ikke har planter stående på sjenken (noe som for øvrig alltid gjør seg bra), så synes jeg det bare er greit å finne frem gjenstander som du synes er fine og lage en flatlay. Det trenger faktisk ikke være mer komplisert enn som så. Det blir hverken rotete eller overfylt. Og det blir heller ikke tomt. Det blir akkurat passe. Her har jeg brukt noen gjenstander som betyr mye for meg: en gammel treboks fra oldemor i Lofoten, en LP-skål som en kamerat kjøpte i bursdagsgave til meg i London, og sigaraskebegeret jeg kjøpte til H i Dublin. Magasiner er alltid fine å bruke som rekvisitter, enten den ligger alene eller i stabel. Lite tips i kvelden!