Monday breakfast and 50 questions

_dsc0262 1. Kva var det siste du skribla ned på eit papir? Husker ikke. Bruker å lage ukesmeny på papiret, men i går lagde jeg den på macen.

2. Kva har du alltid i veska? Tamponger, et lass med kvitteringer, tre-fire lepomader, lader til iphone, headset og lommeboka mi.

3. Kva bestiller du på kafé? Dobbel latte, med helmelk og uten sukker/sirup. Men også ganske ofte en dobbel espresso eller americano. Svartbrent, sterk kaffe har noe godt-vondt med seg som jeg liker.

4. Kva nettsider besøker du daglig? Pinterest, Johannabradford.se og Marthebo.no

5. Kven ringer du til når du er sint/lei deg? Mamma, Sahra (min beste venninne og forlover) og Håvard.

6. Kva farge er det på tannbørsten din? Rosa og oransje.

7. Kan du bytta olje på bilen? Kremt...

8. Kva har du hatt av kjæledyr? En hvit katt, tidlig i barndommen, en familiehund som het Pia, en familiehund som het Tello (begge hundene var besteforeldrene mine sine), Copper (en hund med en ekssamboer), og nå Balder. Den brune labradoren.

9. Har du piercingar? Jeg har fem hull i ørene og et gjengrodd hull i navlen. Sistnevnte tok jeg som femtenåring, og den ble så betent at kjøttet rundt begynte å bli blått. Så den måtte pent gro igjen. Hun jeg tok den hos var skjelven på hånda og klaget på å ha abstinenser fordi hun hadde sluttet å røyke. I ettertid har jeg oppdaget at den satt mer i magen, enn i navlen.

10. Norge på sitt beste? Våren. Definitivt våren. Når alt står i blomst!!

11. Kva gjer deg lei deg? Alt for mye. Dyremishandling, verdenspolitikk, global oppvarming (det suger å ikke ha skikkelig vinter til jul, lengre), når noen ikke liker meg.

12. Kva gjer deg glad? At jeg bor i et hus som jeg får kreativ frihet i. Og at jeg deler det med en person jeg ser for meg resten av livet sammen med.

13. Hva er drømmejobben din? Freelancearbeid. Bli forfatter, journalist, fotograf, instruktør, undervising. Det er så mange ting! Og jeg vil gjøre ALT!

14. Abonnerer du på et vekeblad? Jeg har nylig avsluttet abonnementene mine på Boligpluss, Vakre hjem & Interiør m.fl. Men jeg har lyst til å begynne å abonnere på Kinfolk.

_dsc0268

15. Kva var det siste du kjøpte? Et lite eucalyptustre og to potteplanter.

16. Liker du kinesisk mat? JA!

17. Når var du i kyrkja sist? Slutten av august i år. Da var vi i bryllup i samme kirke som vi skal gifte oss i.

18. Kven var den siste som gjorde noko ekstra spesielt for deg? Det må ha vært mamma, som kjøpte et gulvteppe i tidlig julegave til meg. <3

19. Har du nokonsinne vore i ein ambulanse? Ja, da jeg fallt om på gulvet hjemme og fikk prolaps for to år siden. Hvis jeg kan slippe det igjen blir jeg fornøyd. Folkens: sitt mindre, tren mer! Say no more!

20. Kan du rulle med tunga? Nei.

21. Kor lang tid bruker du om morgenen? Det kommer helt an på hva jeg skal gjøre. Noen ganger orker jeg å sminke meg, andre ganger ikke. Takk Gud for vippeextensions.

22. Bannar du ofte? Jeg er nordlending. Hva tror du? Men vi trenger ikke gjengi vokabularet mitt. Det er ikke for sarte sjeler.

23. Kva er det lengste du har campa i eit telt? Fem dager, fire netter. De kaldeste, ekleste nettene i mitt liv. Klassetur på ungdomsskolen. Ikke visste vi hvordan å kle oss, og det var innerst i en fjord i slutten av september. Det kan jeg også gjerne slippe å gjøre igjen.

24. Kor mange søsken har du? Tre. En yngre, to eldre halvsøsken.

25. Kva slags utdanning har du? Bachelor i historie med fordypning i sosiologi, og nå en pågående mastergrad i historie.

26. Kor mange stader har du budd? Narvik, Oslo, Tønsberg og nå Kongsberg.

27. Kva kroppsdel er du mest fornøgd med? Hodet.

28. Kva kroppsdel er du minst fornøgd med? Ai... Her kommer en liste: rygg, mage, bein, armer.. Altså resten.

29. Er det viktig å feira bursdagar? Jeg skulle helst hatt en bursdagsUKE! Og jeg bryr meg ikke om å feire at jeg er eldre, men at jeg er til.

30. Har du tatt vare på klesplagg fra da du var liten? Ikke jeg. Kanskje mamma har.

_dsc0286

31. Nevn éin ting som er irriterande med å blogga? At folk tror at all blogging er synonymt med Sophie Elise-blogging. Ingenting vondt mot Sophie Elise. Jeg synes hun er en skikkelig real jente, selv om jeg ikke leser bloggen hennes. Men det er jo tusen ulike kategorier å blogge innenfor, så den generaliseringen irriterer meg.

32. Kor mange glas vatn drikk du kvar dag? Vet ikke. Men jeg drikker gjennomsnittlig 2-3 liter vann om dagen. Ikke for mye og ikke for lite.

33. Når legg du deg om kvelden? Bah.. Alt for sent..

34. Favorittfag på skolen? På høyere nivå er det historiedidaktikk.

35. Chips eller smågodt? Melkesjokolade, takk!

36. Siste filmen du såg? Good Guys. Meh..

37. Det mest romantiske du har gjort? Her skal jeg være så ærlig å si at jeg ikke vet. Jeg er stor tilhenger av hverdagsromantikken. Et kyss, en klem, en tjeneste, en tekstmelding. Det er det fineste jeg vet om iallefall.

38. Den perfekte vertinnegåva er? Blomster! Og en flaske vin. Det er alltid kjekt å ha i skapet.

39. Kor gamal er pappaen din? Han rakk akkurat å bli 62 år før han sovnet inn.

40. Har du vore i avisa? Opptil flere ganger. Fordi jeg protesterte mot internasjonale prøver, da jeg sang på UKM, da jeg var russ og demonstrerte russeknuter for lokalavisa, og noen andre ganger jeg ikke husker så godt.

41. Eit sitat du likar? Meget lærer den som vinner gjennom det han taper. Michelangelo.

42. Kva farge likar du best på neglene? Vinrød.

43. Kven er forbildet ditt? Vet du, det er så mange mennesker å se opp til. Privat og offentlig. Og jeg har en ekstremt lang liste. Men hvis jeg skal velge to personer sånn umiddelbart er det Eva Cassidy (artist) og Mamma.

44. Er du forfengelig? Selvfølgelig. Men samtidig så driter jeg i om jeg går på butikken i joggebukse og tøfler en onsdagskveld. Jeg tar meg selv veldig lite høytidelig.

45. Finst det noko du virkelig har lyst til å gjera, men ikke har hatt mulighet, tid eller råd til? Jeg har hatt lyst til å reise verden rundt i mange år. Men det har vært vanskelig å få til for meg. Men jeg er fast bestemt på det at selv om livet går fremover, med alt det innebærer, så skal jeg alltid finne rom for selvrealisering. Om det innebærer at jeg må drasse med meg en familie på slep og/eller kompromissere for å få det til. Im flexible!

46. Har du vært gift eller forlovet? Forlovet og vordende fru i skrivende stund.

47. Kva kjøper du helst: klede, vesker eller sko? Klær.

48. Føler deg ung eller gammel for alderen? Noen gang føler jeg meg litt gammel. Men det er fordi jeg synes tiden har gått så fort. Er jeg virkelig ferdig med "SKAM-problematikken"?? Jeg var jo der nettopp jo! Men stort sett føler jeg meg som en ung voksen, og det synes jeg er helt greit.

49. Kva uvaner har du? Slenger fra meg klærne mine OVERALT. Jeg klarer aldri å holde sokker i par og går konsekvent etter Hs sokkeskuffe når min ikke er i orden (for jeg går bare ikke med to ulike sokker. Det føles feil). Jeg setter fra meg sminke og fuktighetskremer over hele huset, og blir irritert når H legger det tilbake på feil sted. Not my finest moments.

50. Kva skal du gjera når du er ferdig med å svara på alle spørsmåla? Gjøre meg klar til en legetime, pakke sekken til dagens masterskriving og forberede meg til et jobbintervju. Jeg har ca 15 minutter på meg! Hade!

 

Liste lånt fra Mariell.