Christmas decoration list

Min type jul er lastet med naturelementer, gråpapir, masse lys, en dæsj rødt og en stor klype grønt. Jeg har kuttet kraftig ned på kjøpepynten de siste årene og synes at den fineste dekorasjonen er den som representerer årstiden vi befinner oss i akkurat nå. Og derfor er noe av førjulskosen det å kunne lage litt ny pynt hvert år. På min pinterestmappe har jeg samlet masse bilder av ting jeg planlegger å lage i løpet av adventstiden. Helst vil jeg ha masse detaljer, men samtidig ikke så mye pynt at det føles rotete. Jeg blir ofte helt svimmel når man prøver å få huset til å se ut som en butikkutstilling. 1f2ee168b7cfaa8ee8c2aa7734a868d5

I den grønne vasen fra Broste som jeg fant på brukten for en tier (samme som på bildet), har jeg lyst til å sette slike kvister og henge opp små, gamle julekuler i glass. Og jeg har lyst til å enten sette den i vinduet foran spisebordet eller på den blå sjenken.

3047658bd0d2a52c27511b75e75bca61

Juletreet har vi brukt å ha i en av trekassene de siste årene. For å få den til å sitte fint bruke jeg en (kjempestygg) mosegrønn juletrefot med stjerner på, som også er et bruktfunn. Jeg liker godt tanken på å ha juletreet i en trekasse. Det blir både rustikt, lekent og personlig på samme tid.

42b385c67c12776e6af0ea1aa6f1c3ad

For litt over en uke siden dro jeg opp et lite tre(!) som jeg satte i et kjempehøyt syltetøyglass. Det har fått stå i gangen inntil jeg finner en fin plass å ha den. Jeg vurderer å sette den i trappa, sånn som på bildet, siden den er ganske smal og høy. Eventuelt i trappevinduet. Dessverre er ikke trappa vår like fin som på dette bildet. Ah, jeg elsker gamle trapper i heltre. Sukk!

cf5c93ee5faed988d557ff472b58ce99

Julegavene skal jeg pakke inn i gråpapir og gamle tapetrester. Tapetrestene skal jeg kreve tilbake, stryke, brette fint og bruke de igjen. Akkurat som en gammel, gjerrig dame.

9dc0787bc6ce1597e265ddfe93f56919

Pepperkakene skal jeg pynte så fint som jeg klarer. Bare fordi jeg vil at de skal se fine ut. Ikke fordi jeg planlegger å spise dem, for jeg er ikke veldig glad i pepperpaker. Men jeg synes hele kosen er å bake og pynte dem slik at de kan ligge fremme og se fine ut.

46e1077650cc6186af6777a6f3803a3f

Jeg vil ha slike kranser i vinduet. Og det har jeg også lagd nå. Jeg har bare ikke hatt godt nok fotolys til å ta bilder av dem ennå. En av fordelene med å ha store funkisvinduer (selv om jeg vanligvis synes de kan bli litt i meste laget i et så tettbygd nabolag).

Hvordan liker du å pynte i jula?