DIY: Vinterkrans

En av mine favorittdekorasjoner mot juletiden er kranser. Til innendørs bruk synes jeg at enkle, grønne kranser er finest. Men det er jo igjen en smakssak. Jeg er ingen blomsterekspert, og hvertfall ingen ekspert på å binde kranser. Men jeg tenkte å vise frem hvordan jeg gjorde det iallefall. Sluttresultatet ble ikke halvgærent, synes jeg selv. _dsc0507

Til denne kransen brukte jeg tre pakker med eucalyptus, en halmkrans, grønn blomstertråd, en snittekniv og en bonsaisaks. Til oppheng brukte jeg vanlig hyssing.

_dsc0514

Jeg begynte med tre mellomstore snittede grener som jeg festet sammen med blomstertråd. Disse stakk jeg inn imellom halmen og forsøkte å bøye dem rundt halmkransen, slik at de fulgte sirkelen. For å holde de på plass surret jeg en omgang med hyssing i hver ende. Jeg prøvde å skjule trådene mellom bladene så langt det gikk.

_dsc0516

_dsc0518

Slik fortsatte jeg rundt hele kransen på den ene siden. Husk også på å klippe til greinene. Noen greiner er lettere å feste når de er kuttet til.

_dsc0521

Da den ene siden var fulldekt med eucalyptus, snudde jeg og forsatte på samme måten på andre siden. Husk på å fylle godt på med grønt, slik at halmen ikke vises. Det kan komme til å bli små nakne områder til slutt uansett, men disse kan du etterfylle med avskjær. Bare husk å skjule blomstertråden. Evt snitt stilken så spiss som mulig og stikk den innimellom halmen. Men det kan være greit å surre med litt tråd likevel, slik at det ikke faller ut når bladene tørker inn.

_dsc0522

Håvard fikk æren av å være fotograf for dette oppdraget. Jeg ser at vi har litt ulike fototeknikker. Så her kommer litt "behind the scenes":

_dsc0526

Håvard (som står på stolen bak meg): "Vi hører for lite på Beatles". Julianne: "Jeg hører masse på Beatles. Jeg kan sette på nå." *åpner Spotify*. "Rubber Soul og Abbey Road er mine favorittband". *setter på In My Life* Håvard synes sikkert ikke dette er det morsomste i verden å gjøre, så han tok et bilde av sine egne bein (som jeg for øvrig ikke visste noe om før han hadde dratt på jobb).

_dsc0529

Jeg ble omsider ferdig med kransen og sluttresultatet ble slik:

_dsc0534

_dsc0542

_dsc0545

Du kan lage en stor, flere små, ulike tykkelser, og henge de opp i vinduene eller på veggen. En alene, flere sammen, hver for seg, eller i ulike høyder. Du kan også kombinere eucalyptus, olivenblad, ruscus eller granbar. Noen lager krans av kvister som de bare bruker kristorn til. Bruk det du liker, og kom i førjulsstemning. Nå henger denne i stuevinduet og får nok selskap av flere etterhvert. Lykke til!